Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Automotive Art > Car Modeling
Car Modeling Share your passion for car modeling here! Includes sub-forum for "in progress" and "completed" vehicles.
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-26-2003, 05:28 PM   #1
z_dutchie
AF Regular
 
z_dutchie's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Voorschoten
Posts: 330
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
HOW TO.... make tachometers

in this how 2 I let see how i make a tachometer for my RX-7

things you need
- Styrene tube 7/32 '' (or something with the same size)
- tube cutter
- putty
- & offcourse .... creativity

first of all cute s bit of the styrene tube +/- 5 mm thick


then fill it up with some putty..



for the shift light use your creativity in this case i use a bit of round plastic (not to big)

now I only must paint the meter silver & white and add a few lines for the km/h

and paint the shift light red

*preview*



I hope you get something with this!

cya frank
__________________
Frank
feel free to use my name
-----------------------


user bars rock
z_dutchie is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2003, 07:55 PM   #2
ProSStreet
AF Enthusiast
 
ProSStreet's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Georgetown, California
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: HOW TO.... make tachometers

30 views. no replies, so i will. I like it, if the pictures were clearer i wouldve liked it more, pretty helpfull for me, thanks
ProSStreet is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2003, 11:08 PM   #3
slimsi99
AF Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: Kansas City, Kansas
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just making sure that you are not going to put kilometers per hour on that tach, since tachometers read RPM's (revolutions per minute) just checking, I know that it might be a typo, I was just checking. Plus I thought I would be nice and reply as well, since quite a few of you guys were kind enouggh to help me out with my question. But hell of a good idea, maybe I will give that a whirl on my next one. Thankyou!
slimsi99 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2003, 02:11 AM   #4
Kasso
AF Enthusiast
 
Kasso's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: No Where, New York
Posts: 426
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to Kasso Send a message via MSN to Kasso Send a message via Yahoo to Kasso
Re: HOW TO.... make tachometers

nice Tut! and its already in the How-to depository!
__________________

1995 Acura Integra Special Edition (something real special about a 5000 rpm changeover... )
Kasso is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2003, 08:22 AM   #5
David_
AF Enthusiast
 
Join Date: Dec 2003
Location: Melbourne
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: HOW TO.... make tachometers

hehe, i like that, i might chuck that on my id trueno if it doesn't come with on, tahanks
David_ is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2003, 11:27 AM   #6
Snooker
AF Enthusiast
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 676
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks, that's kinda easy.
Snooker is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2003, 02:38 PM   #7
mstngcobrasvt98
AF Enthusiast
 
mstngcobrasvt98's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: St. Cloud, Minnesota
Posts: 1,081
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to mstngcobrasvt98 Send a message via Yahoo to mstngcobrasvt98
Re: HOW TO.... make tachometers

Thats pretty good, now if only my camera would work, id show my hand made gauge faces..
__________________
Just a good model of mine:
2 Fast 2 Furious Skyline
STOLEN!!!
Another go at it:
2 Fast 2 Furious Skyline.. Pt. 2
mstngcobrasvt98 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2003, 02:44 PM   #8
SchuberT
AF Enthusiast
 
SchuberT's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Albany, Oregon
Posts: 1,557
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: HOW TO.... make tachometers

i like this tut... think i'll try it once i get some tubing thanks!
__________________
Read the FAQ please.


https://www.facebook.com/KBModelwerks/


Call me Matthew.
SchuberT is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2003, 04:12 PM   #9
willimo
Sweet, sweet tiny Hondas.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 5,678
Thanks: 38
Thanked 82 Times in 58 Posts
Looks good! I'm impressed. Have you thought about using aluminum tubing? You could polish it (or not) and it would look more metal than silver paint (I know some tachs are painted). There tons of sizes of aluminum tube, you could make both the tach and the shift light from the stuff.

Thanks! It never occured to me to make it myself, I've got a handful of leftover faces from turned aluminum tachs so this is a boon for me.
__________________
It ain't cool 'till your wife hates it.
Imagine a world without Alabama

Recent builds: Rocket Bunny FR-S and stock BRZ Toyota bB Bro-style Civic K20 powered SiR converted EK WIP I build slowly and poorly.
willimo is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2003, 11:44 AM   #10
EMAXX
AF Enthusiast
 
EMAXX's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Sheridan, Wyoming
Posts: 2,675
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to EMAXX Send a message via MSN to EMAXX
Re: HOW TO.... make tachometers

Thats cool. Good how to. I'll have to use this sometime.
__________________
EMAXX is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2011, 08:19 PM   #11
papi62596
AF Newbie
 
papi62596's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Lorain, Ohio
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to papi62596 Send a message via Yahoo to papi62596
Re: HOW TO.... make tachometers

I'm sorry, but all I see are boxes with red exes in them. am I doing something wrong to view them? I did read the instructions and will try making some. Thanks for the tip.
papi62596 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2011, 08:43 PM   #12
MPWR
Image Hosting Exceeded
 
MPWR's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Flying in circles
Posts: 4,190
Thanks: 23
Thanked 88 Times in 80 Posts
Re: HOW TO.... make tachometers

Nah, you're not doing anything wrong. It's just that this thread was posted eight years ago- at a time before there was much in the way of durable image hosting. People would host pics all kinds of places- their own personal websites, Geocities, or even actually on (gasp!) AutomotiveForums.com. Most of these pics are likely permanently lost. So it's not just you.
__________________
It's a rough job, but somebody has to screw it up



Sorry for my por Englisch!
MPWR is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to install tachometer in 93 pickup yoterbanger Pick-Up 1 01-18-2005 02:24 AM
idea on how to save $ on gas.. any ideas on how to make it work??? dmorlow Aurora 15 06-20-2004 03:57 AM
I was wondering if anyone could make a detailed instructions on how to make a turbo? timjecks Car Modeling 8 05-28-2004 06:05 AM
Who has the thread to how to make your own gt wing???? Lan_evo Car Modeling 3 05-12-2003 12:11 AM
How to make a custom Tachometer Vyacheslav Car Modeling 2 01-29-2003 04:46 PM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Automotive Art > Car Modeling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:24 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts