Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Mercury > Grand Marquis
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-11-2018, 01:27 AM   #1
smantas
AF Newbie
 
Join Date: Jul 2004
Location: allen Park, Michigan
Posts: 34
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
cooling fan wont cycle

I have a 99 grand marquis ls and when it reaches operating temp the fan will kick on low speed, then several minutes later it will kick on high spped and will not cycle at all...if I shut the car off and immediately restart it fan will be off for 5 minutes and it kicks on again but wont shut off....coolant was nasty from previous owner but has since been changed. This happen with air off . I swapped fan relays but still does it. This car has no fan control module like the newer ones.

any ideas ? coolant temp sensor ? if so where is it, all I found was the coolant sender for the gauge passenger side of the alternator.

temp gauge is always in the middle when it reaches operating temperature

also was going to replace fan...anyone know what years are interchangeable ?

thanks
smantas is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Mercury > Grand Marquis

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:41 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts