Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Nissan > Pathfinder | Terrano | QX4 | Xterra | Patrol | Safari | X-Trail
Pathfinder | Terrano | QX4 | Xterra | Patrol | Safari | X-Trail Nissans greatest 4WDs and SUVs
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools
Old 03-30-2008, 11:51 AM   #1
aepcars
AF Newbie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Denton, Texas
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Arrow 1998 Nissan Pathfinder Won't Start after replacing the battery

My 1998 Nissan Pathfinder won't start after I replaced the battery. The old battery went dead after leaving the lights on. I tried to jump start it and when I attached the jumper cables the anti-theft system made the horn and light flash. I could hear a clicking sound coming from the fuse box on the left side of the engine compartment. This clicking sound would continue even when I didn't try to jump start. It eventually stopped when the battery was drained all the way. I put in a new battery but the engine still does not start. When I turn the ignition switch all I hear is one click coming from the battery area. Head lights turn on as well as the dash lights but there is no power to the power windows or door locks. The key-less entry switch does not work either. Any thoughts?

Alex
aepcars is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2008, 05:38 PM   #2
aepcars
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Denton, Texas
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1998 Nissan Pathfinder Won't Start after replacing the battery

I have fixed the problem and wanted to post what I did to resolve it so others can benefit from it. I found a 100 AMP fuse that was bad. It's the fuse that controls the amps coming from the battery. I replaced the fuse and it started right up. (see photo)
aepcars is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD

Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Nissan > Pathfinder | Terrano | QX4 | Xterra | Patrol | Safari | X-Trail

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:19 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts