Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Avalanche | C&K | Silverado | Suburban | Tahoe > Suburban
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools
Old 01-18-2013, 01:20 AM   #1
knilive2
AF Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: greenville, North Carolina
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2000 suburban heater I not blowing hot air

I have a 2000 suburban with a 1500 motor and 300000 miles. Last year I replace the water pump and the thermostat. The heater would blow warm but not hot . But only when I start to drive. Yesterday I decide to change thermostat again thinking the new one from last year was faulty. Now the heater only blows cold air . Can someone help. What's the problem
knilive2 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2013, 07:16 AM   #2
j cAT
AF Fanatic
 
Join Date: Oct 2007
Location: EVERETT, Massachusetts
Posts: 10,898
Thanks: 8
Thanked 432 Times in 431 Posts
Re: 2000 suburban heater I not blowing hot air

Quote:
Originally Posted by knilive2 View Post
I have a 2000 suburban with a 1500 motor and 300000 miles. Last year I replace the water pump and the thermostat. The heater would blow warm but not hot . But only when I start to drive. Yesterday I decide to change thermostat again thinking the new one from last year was faulty. Now the heater only blows cold air . Can someone help. What's the problem

start cold engine with the coolant cap off. run engine until it is at the operating temp 190 deg f. rev engine to 2ooorpm a few times. fill coolant to the full hot mark with 100% GM approved dexcool.

this is the air purge proccedure.
j cAT is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 03:07 PM   #3
1996ctnc
AF Newbie
 
Join Date: Jan 2012
Location: Chehalis, Washington
Posts: 24
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2000 suburban heater I not blowing hot air

With that many miles have you flushed the cooling system? I have gone as far as undoing the heater hoses and flushing the heater core both ways you would be surprised how nasty it is sometimes.
1996ctnc is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2013, 10:30 PM   #4
Cusser
AF Regular
 
Cusser's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 358
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Re: 2000 suburban heater I not blowing hot air

Like jCAT, I also think your issue may be related to air in the coolant system, you need to purge out all the air. This is not so easy on modern vehicles as hoodlines have dropped (according to the mechanic on the radio I heard Saturday). Does the 2000 have a traditional radiator cap or must one fill through the reservoir like on my 2005?
Cusser is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 12:59 PM   #5
mishalah
AF Regular
 
mishalah's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Rocklin, California
Posts: 415
Thanks: 5
Thanked 6 Times in 6 Posts
Re: 2000 suburban heater I not blowing hot air

Quote:
Originally Posted by knilive2 View Post
I have a 2000 suburban with a 1500 motor and 300000 miles. Last year I replace the water pump and the thermostat. The heater would blow warm but not hot . But only when I start to drive. Yesterday I decide to change thermostat again thinking the new one from last year was faulty. Now the heater only blows cold air . Can someone help. What's the problem
And the conclusion to this was WHAT???
__________________
2004 Yukon XL Denali Luxo-barge for towing. 6.0L AWD grandpa hauler
2005 Suburban 1500LT/awd/tow/everything else...soccermom cruiser
2008 Nissan Versa HB...wife's skateboard
1997 Jaguar XK8 convertible...best road car ever
1966 Mustang GT convertible...fully restored concourse show car
mishalah is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2018, 05:46 PM   #6
j cAT
AF Fanatic
 
Join Date: Oct 2007
Location: EVERETT, Massachusetts
Posts: 10,898
Thanks: 8
Thanked 432 Times in 431 Posts
Re: 2000 suburban heater I not blowing hot air

Quote:
Originally Posted by mishalah View Post
And the conclusion to this was WHAT???
why ? you asking this ???
j cAT is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD

Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Avalanche | C&K | Silverado | Suburban | Tahoe > Suburban

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:27 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts