Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Saturn > SC/SL/SW
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools
Old 05-22-2009, 04:58 PM   #1
Bob Mayo
AF Newbie
 
Join Date: Aug 2007
Location: West Hempstead, New York
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1999 SC2 Won't start, stalls, radio presets lost

I have a 1999 Saturn SC2 that will not start at times. It won't crank and the door chime will not be working and the radio presets are lost. If I smack the dash board the door chime will come on and the car will start and be fine for a while. It also died on the road a couple times but restarted after smacking the dash. I found information on another forum about a burnt terminal on the IP fuse panel on the 68 pin connector in position F-5. F-5 has a brown wire in that position. I need some advice before I break something. I tried to remove the 68 pin connector on the back of the fuse panel, located in the center console, by backing out the 1/4 inch bolt in the center of the connector. The first couple turns were easy but the next couple got harder. I am wondering if there is a release tab or maybe this is an indication that the terminal is fused to the connector. I also checked the battery terminals and reseated the chime module. Any advice would be appreciated.
Bob Mayo is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 09:20 AM   #2
saturntech
AF Regular
 
saturntech's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Powassan
Posts: 159
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 SC2 Won't start, stalls, radio presets lost

Sounds like you need a bcm, its right under the dash where you were smacking. actually I thing that its your pcm and bcm, there is only 1 computer in that year of car if I'm not mistaking.
saturntech is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 12:56 PM   #3
RC1488
AF Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: carmel, New York
Posts: 982
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 SC2 Won't start, stalls, radio presets lost

Quote:
Originally Posted by saturntech View Post
Sounds like you need a bcm, its right under the dash where you were smacking. actually I thing that its your pcm and bcm, there is only 1 computer in that year of car if I'm not mistaking.
Correct. there is only a PCM in the 1st and 2nd gen. In the third gen the BCM was made as a separate piece.
__________________
Present: '02 Sl1 Man '01 SC1 Man '97 Sl2 Auto '96 SL2 Auto '95 SC2 Man
Past: '99 Sl2 Auto '97 Sl2 Man '98 SL2 Man '95 Sl2 Man '95 Sl2 Man '94 Sl2 man
RC1488 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 05:38 PM   #4
Bob Mayo
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: West Hempstead, New York
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 SC2 Won't start, stalls, radio presets lost

Quote:
Originally Posted by RC1488 View Post
Correct. there is only a PCM in the 1st and 2nd gen. In the third gen the BCM was made as a separate piece.
Thanks guys. Can you be more specific about the PCM's location? Passenger side?
Bob Mayo is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2009, 06:53 AM   #5
saturntech
AF Regular
 
saturntech's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Powassan
Posts: 159
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 SC2 Won't start, stalls, radio presets lost

its right behind the speedo on the driverside , you just have to remove the top of the dash and maybe the speedo to get to it
saturntech is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2009, 10:36 AM   #6
RC1488
AF Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: carmel, New York
Posts: 982
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 SC2 Won't start, stalls, radio presets lost

I would think that its a loose connection at the PCM or one of the wires going to it.
__________________
Present: '02 Sl1 Man '01 SC1 Man '97 Sl2 Auto '96 SL2 Auto '95 SC2 Man
Past: '99 Sl2 Auto '97 Sl2 Man '98 SL2 Man '95 Sl2 Man '95 Sl2 Man '94 Sl2 man
RC1488 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 10:38 AM   #7
Bob Mayo
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: West Hempstead, New York
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 SC2 Won't start, stalls, radio presets lost

Here is an update on this problem. Since I tried to remove the 68 pin connector the problem has not reappeared. It went for about 2 weeks with no starting problem so maybe I reseated the connection somewhat. I could not get the connector unplugged though.

It's a moot point for me now since my son blew up the engine about a week ago. Bob
Bob Mayo is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD

Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Saturn > SC/SL/SW

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts