Our Community is 940,000 Strong. Join Us.


95 LeSabre AC problem


Alpha One
08-23-2012, 04:39 PM
The AC in my 95 LeSabre has been working fine, but yesterday it stoped cooling. Today I started the engine, AC on, and in the engine compartment I checked the cold tube going into the passenger compartment. It was cold and condensing water on it, but in the inside it is not cooling. Heat level all the way to the left of course. I don't think there is a filter on this car. Any idea what may be wrong?
Thank you

Tech II
08-23-2012, 07:59 PM
Make sure the temp door actuator is working...

imidazol97
08-24-2012, 08:23 PM
I started the engine, AC on, and in the engine compartment I checked the cold tube going into the passenger compartment. It was cold and condensing water on it, but in the inside it is not cooling. Heat level all the way to the left of course.

Is the air coming out the defrost? On a warm day, that takes all the cool out of the air and the driver won't notice it coming out there. If it is, then check on the firewall for a vacuum tube that is off the connector on the bottom of the vacuum storage box. It often gets bumped when someone reaches in to work on the spark plugs of other things on the back of the engine.

IF air is coming out the dash vents:
Do you have the dual temperature controls? Is the passenger side doing the same with temperature? There are two different electric motors that move the two vents to adjust the temperature blend.

Add your comment to this topic!