Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Geo > Metro
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-18-2009, 05:04 PM   #1
mr.Hand
AF Regular
 
Join Date: Jul 2005
Location: stevensville, Maryland
Posts: 121
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Loose spark plug bad performance?

Hey everyone,

it has been a while since i have posted in here but i would like to update you with a few things

my 95 metro has about 190,000 miles on it, with original engine parts

i noticed that the 2nd spark plug wire was kinda loose, so i pushed it back in

i am not sure if it was the wire or the plug, but i pushed it down and it seated itself more firmly

now i notice that i am getting more horsepower and i have more acceleration. could the loose spark plug wire have caused this?

thanks again enjoy your cars
mr.Hand is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2009, 07:32 PM   #2
RahX
AF Enthusiast
 
Join Date: Oct 2005
Location: St.Louis, Missouri
Posts: 1,259
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: Loose spark plug bad performance?

Yes, your engine was running on 2 cylinders instead of 3
RahX is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2009, 05:55 AM   #3
mr.Hand
AF Regular
Thread starter
 
Join Date: Jul 2005
Location: stevensville, Maryland
Posts: 121
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Loose spark plug bad performance?

that is bizarre, i don't know how long the spark plug wire had been disconnected but the car hasn't run like that in years
mr.Hand is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2009, 06:49 PM   #4
Johnny Mullet
AF Enthusiast
 
Johnny Mullet's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ashtabula, Ohio
Posts: 968
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to Johnny Mullet
Re: Loose spark plug bad performance?

That's funny. I used to have a 1993 Mercury Capri XR2 and it ran like crap. I replaced the plugs, but did not notice the bad wire and drove it like that for a few months until I found it.
__________________



Johnny Mullet is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Geo > Metro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:08 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts