Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chrysler > 300M
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-16-2009, 06:26 PM   #1
qbfishon
AF Newbie
 
Join Date: Oct 2009
Location: gladstone, Michigan
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1999 300m radio problem

my radio, door locks mirrors, and clock stopped working all off a sudden, the windows still work ,and interior lights, heater, checked the one fuse that has to do with the radio. the big fuses under the hood seem to be good. Any help out there? thanks qb

Last edited by qbfishon; 10-16-2009 at 06:34 PM. Reason: forgot info
qbfishon is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2010, 08:18 AM   #2
Bcurtis187
AF Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Alamogordo, New Mexico
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 300m radio problem

You could possibly have a short somewhere, Have you checked the door actuator, remove the door panel to check. You may also want to check your door switch while you have the panel removed. Also check the relay fuse under the hood, You can swap it with another just to diagnose if it is a relay. I've had most of the issues you've had, my analog clock also stopped, I had to replace it and now it works. I think they did a horrible job insulating the electrical systems on our M's. I've heard if there is corrosion on you battery or low voltage, it can cause some of these kinds of issues, though I have never tested it.
Bcurtis187 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2010, 11:31 AM   #3
tinmanwpk
AF Regular
 
Join Date: Mar 2006
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 185
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Re: 1999 300m radio problem

Quote:
Originally Posted by Bcurtis187 View Post
You could possibly have a short somewhere, Have you checked the door actuator, remove the door panel to check. You may also want to check your door switch while you have the panel removed. Also check the relay fuse under the hood, You can swap it with another just to diagnose if it is a relay. I've had most of the issues you've had, my analog clock also stopped, I had to replace it and now it works. I think they did a horrible job insulating the electrical systems on our M's. I've heard if there is corrosion on you battery or low voltage, it can cause some of these kinds of issues, though I have never tested it.
Now there is a good hint. First, if you remove your door panel be careful where the interior door handle is connected with that little plastic clip. They break easily and you have to exercise caution when removing the panel.

Second, our batteries are in a difficult to reach area of our car and can be neglected. The corrosion may have eaten away and may be causing bad electrical conductivity at the terminals. If you haven't checked your battery recently I suggest you do that. The terminals may even be completely rotten.

Also, check where the electrical connections are under the hood. Our batteries have a jumper post and they also get corroded. You may want to disconnect them (be careful not to touch the terminals to ground) and thoroughly clean them, even if they don't appear dirty. Then tighten them down well.
__________________
TinMan


99 M Cypress Green, performance rear sway bar, Brembo rotors w/CT3 pads, tint, Sirius, K&N intake, debadged, many other mods.
tinmanwpk is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2021, 10:15 AM   #4
Nald25
AF Newbie
 
Join Date: Feb 2021
Location: Bremen
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Re:2000 300m radio problem

Hello please i need help. I have a Chrysler 300m and i tried to replace the factory radio yesterday and all of sudden the side mirrors, radio and clock stopped working. Every other things is working except all this what i mentioned. I checked the fuses and relays but they’re all ok. Please i need help driving without radio is more than boring. Please help thank you 😊
Nald25 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2021, 11:33 AM   #5
aleekat
AF Enthusiast
 
Join Date: Dec 2001
Location: clarksville, Tennessee
Posts: 1,575
Thanks: 22
Thanked 171 Times in 167 Posts
Re: 2000 300m radio problem

Quote:
Originally Posted by Nald25 View Post
Hello please i need help. I have a Chrysler 300m and i tried to replace the factory radio yesterday and all of sudden the side mirrors, radio and clock stopped working. Every other things is working except all this what i mentioned. I checked the fuses and relays but they’re all ok. Please i need help driving without radio is more than boring. Please help thank you 😊
You need to check whatever wiring you did. On a side note. Anytime working on wiring, disconnect the battery.
__________________
Post back, that's what makes Forums Work.
aleekat is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2021, 11:38 AM   #6
Nald25
AF Newbie
 
Join Date: Feb 2021
Location: Bremen
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 300m radio problem

But i did no wiring work. Have disconnected the battery and tried again but not working
Nald25 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2021, 12:17 PM   #7
Stealthee
Your worst nightmare
 
Stealthee's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Smithfield, Pennsylvania
Posts: 5,861
Thanks: 12
Thanked 220 Times in 215 Posts
Re: 1999 300m radio problem

How did you not do any wiring to replace a radio? You had to wire something, even if you bought a quick connector.

Almost guaranteed you have a blown fuse/fuses. An electrical issue doesn't happen "all of a sudden" immediately after doing electrical work. Something you did caused it.
__________________
Stealthee is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2021, 12:20 PM   #8
Nald25
AF Newbie
 
Join Date: Feb 2021
Location: Bremen
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 300m radio problem

But the fuse are ok. I only removed the factory radio and replaced it with another one. Then since then no more power to the side mirrors, radio and clock. I removed the new radio and replaced the factory one still no power.
Nald25 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2021, 02:24 PM   #9
Nald25
AF Newbie
 
Join Date: Feb 2021
Location: Bremen
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 300m radio problem

Only had a cable connector for the new radio and i don’t think it the fuse because the radio, mirrors and clock is not working.
Nald25 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2021, 04:09 AM   #10
Nald25
AF Newbie
 
Join Date: Feb 2021
Location: Bremen
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1999 300m radio problem

Anyone please with any other ideas? Battery have been disconnected and reconnected but it’s not working. I don’t think it lies on power shortage.
Nald25 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2021, 06:24 AM   #11
Stealthee
Your worst nightmare
 
Stealthee's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Smithfield, Pennsylvania
Posts: 5,861
Thanks: 12
Thanked 220 Times in 215 Posts
Re: 1999 300m radio problem

We can't help any more than we have based on the info we have been given. Obviously something you did caused an issue. You keep saying the fuses are fine, but it definitely doesn't seem like they are based on what we've been told.
__________________
Stealthee is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD

Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chrysler > 300M

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:56 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts