Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chrysler > Lebaron
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-06-2014, 06:45 AM   #1
shimenen
AF Newbie
 
Join Date: Oct 2014
Location: jerusalem
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
crysler lebaron 1979 vibrations

the car is crysler lebaron 1979 originaly came with engin 318 and i planted a 440 h.p engin 1967 and transmission 727 (i dont know what car the transmission came from.)

i have a slight vibration how can i fix it

is it from the turk convector or the poly balance.

thaks shimenen.
shimenen is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2014, 10:58 PM   #2
MagicRat
Nothing scares me anymore
 
MagicRat's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: City of Light
Posts: 10,697
Thanks: 12
Thanked 77 Times in 72 Posts
Re: crysler lebaron 1979 vibrations

Does the vibration happen when the car is not moving, but the engine is running? Then possibly the flexplate is improperly balanced.

If it happens when moving, then there might be something wrong with the driveshaft angle. Also check

The front yoke/slipjoint is proper outer diameter and good spline inside?
The output shaft is straight?
The tailshaft housing is not warped or cracked?
The driveshaft is not bent?
The driveshaft is properly balanced?
The u joint is properly installed and is not missing ay bearings?
The bearing (not the bushing) at the front end of the tailshaft housing is good and properly seated?
MagicRat is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MagicRat For This Useful Post:
shimenen (10-07-2014)
Old 10-07-2014, 09:35 AM   #3
shimenen
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Oct 2014
Location: jerusalem
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: crysler lebaron 1979 vibrations

Quote:
Originally Posted by MagicRat View Post
Does the vibration happen when the car is not moving, but the engine is running? Then possibly the flexplate is improperly balanced.

If it happens when moving, then there might be something wrong with the driveshaft angle. Also check

The front yoke/slipjoint is proper outer diameter and good spline inside?
The output shaft is straight?
The tailshaft housing is not warped or cracked?
The driveshaft is not bent?
The driveshaft is properly balanced?
The u joint is properly installed and is not missing ay bearings?
The bearing (not the bushing) at the front end of the tailshaft housing is good and properly seated?
thanks man! i'll check the list.
shimenen is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chrysler > Lebaron

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:31 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts