Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Toyota > Camry/Camry Hybrid/Vista
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-12-2018, 02:48 PM   #1
tacoma_man
AF Newbie
 
Join Date: Jan 2016
Location: Lexington, Kentucky
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2009 Camry SE engine cutting out on hard acceleration

My Camry is an 09, 2.4 SE. 161,000 miles. Under hard acceleration the engine starts to miss kinda like the rev limiter is kicking in but itís doing it around 3,500-4,000 RPM. Iíve replaced the plugs and coils. Had Advanced auto parts pull the codes and it says my Crankshaft position sensor is bad. I got the sensor, my friend who has an expensive computer that reads the codes said it doesnít even show the crank sensor being bad that itís giving a code that the transponder key is bad. Car starts and runs fine until you have to give it a lot of throttle then the CEL and traction and VSC lights come on after it starts to miss.

Has anyone else had this issue? Before I pay $300 for Toyota to make me a new key and program it to the car should I go ahead and swap that crankshaft position sensor? This is the first Toyota that Iíve ever had issues with like this.

Thanks!
tacoma_man is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2018, 05:55 PM   #2
Brian R.
Resident Chemist
 
Brian R.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Rockville, Maryland
Posts: 8,516
Thanks: 99
Thanked 142 Times in 142 Posts
Send a message via Yahoo to Brian R.
Re: 2009 Camry SE engine cutting out on hard acceleration

I would check the fuel flow and pressure. Replace your fuel filter if either one is low. If after you replace the fuel filter you are still low on volume or pressure, replace your fuel pump.

Just FYI. if you replace your ignition components, only use DENSO or NGK products. Nothing else is reliable, seriously.
__________________
Forum Guidelines:http://www.automotiveforums.com/vbulletin/guidelines.html

"What we've got here is a failure to communicate"
Brian R. is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Toyota > Camry/Camry Hybrid/Vista

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:42 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts