Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Geo > Storm
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-15-2010, 08:37 PM   #1
P51nerd
AF Newbie
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oro Valley, Arizona
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Spark Plug problem

Ok, so I've been having some trouble with my 1.6L DOHC Storm GSi, and I finally got it worked out to spark plugs( I think...) but I have a few problems.

1. The plugs currently in my storm are Champion RV12YC's, but everywhere I go they recommend Autolite AP3924's. This seem wrong, seeing as the Autolites have 2x the thread, and are in general longer than the Champion's in my car. Are the Champions the wrong ones, or are the Autolites wrong?

2. I have no clue what the Gap should be on my car, and I keep finding conflicting numbers on line.
Can anyone help me out here? Any help is appreciated.
P51nerd is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2010, 09:00 PM   #2
danielsatur
AF Enthusiast
 
Join Date: Mar 2008
Location: garner, North Carolina
Posts: 3,579
Thanks: 86
Thanked 100 Times in 100 Posts
Re: Spark Plug problem

Sorry, I can't help you, but Hanes should have your make + model.
danielsatur is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2010, 06:00 PM   #3
P51nerd
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oro Valley, Arizona
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Spark Plug problem

Quote:
Originally Posted by danielsatur View Post
Sorry, I can't help you, but Hanes should have your make + model.
thats not helpful.
Also, everywhere I have been, they don't carry the Hanes manual for a storm.
P51nerd is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 10:10 PM   #4
P51nerd
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oro Valley, Arizona
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Spark Plug problem

Ok, so it turns out the spark plugs in my car WERE wrong, and that attributed to the weird idle and running rough, but its still not perfect, looks like I have more work to do yet on this baby. Anyone have suggestions?
heres a list of what I have already done(to save me from answering "I already did that")
1. New heater hose lines and check other coolant hoses
2. New Thermostat
3. New radiator cap
4. New Distibutor cap
5. check timing belt
6. new acc belt
7. new spark plugs
8. new fuel filter
I think thats it mechanically, anything else I should be worried about, especially at 160k?
P51nerd is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
spark plug analysis keilerstag Cutlass Series 1 06-29-2009 09:25 AM
86.5 N/A driveshaft and spark plug problem eps Maintenance 2 08-10-2004 12:31 PM
head, spark plug problem civickiller '92-'95 Civic | EL | Civic Hybrid | Civic GX NGV 2 02-22-2003 12:13 AM
spark plug problems gelpke RX-7 1 04-27-2002 08:54 AM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Geo > Storm

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:51 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts