Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Toyota > RAV4
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-12-2019, 08:11 PM   #1
frafreg
AF Regular
 
Join Date: May 2005
Location: Saddle Brook, New Jersey
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2001 RAV4 - Mode $06 TID $01 CID $02 Error

Using Torque Pro I got TID 01 CID $02 error.
It says Rich to lean sensor threshold voltage constant
Max: 128 Current: 143

I did some research and for Toyota:
Both TID $01 and CID $01 relate to the catalyst monitor.
TID $01 as Catalyst and CID $01 as Catalyst Deterioration Level for Bank 1.

I got TID $01 as Catalyst and CID $02 as Catalyst Deterioration Level for Bank 2 but not sure.

Could this mean a bad downstream O2 sensor or are the catalytic converters really bad?

I also had error codes P0420 and P0430 indicating bad catalytic converters.
Any help would be appreciated. Thank you.
frafreg is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2019, 03:13 PM   #2
Brian R.
Resident Chemist
 
Brian R.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Rockville, Maryland
Posts: 8,572
Thanks: 105
Thanked 153 Times in 153 Posts
Send a message via Yahoo to Brian R.
Re: 2001 RAV4 - Mode $06 TID $01 CID $02 Error

It is very possible that the problem is the Sensor 2. Considering the difference in cost, I would certainly replace the downstream sensor and see if it solves the problem. I don't know of any other sensor which monitors the catalyst efficiency for the ECM other than the HO2 sensor.
__________________
Forum Guidelines:http://www.automotiveforums.com/vbulletin/guidelines.html

"What we've got here is a failure to communicate"
Brian R. is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2019, 04:12 PM   #3
frafreg
AF Regular
Thread starter
 
Join Date: May 2005
Location: Saddle Brook, New Jersey
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2001 RAV4 - Mode $06 TID $01 CID $02 Error

I would like to be able to test the sensor more thoroughly before replacing it. When I reset the codes, the light stays off for almost 2 weeks. I was fortunate enough to pass inspection because it completed and passed all of the monitor tests long enough.
frafreg is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Toyota > RAV4

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:31 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts