Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > Tempo | Topaz
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-07-2019, 07:17 PM   #1
starduster31
AF Newbie
 
Join Date: Jan 2018
Location: Joaquin, Texas
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1989 Tempo transmission problem

I have a 1989 Tempo with a 2.3L engine. Day before yesterday when we drove it, it shifted perfectly, no problems at all. Yesterday my husband was taking our daughter to the store and it would not go into high gear. It had reverse, 1st gear, 2nd gear, but when it went into 3rd, it was like it was in neutral. He tried shifting it manually, the same thing. Anyone have any ideas on what happened? Thanks in advance!
starduster31 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 08:39 PM   #2
65comet
AF Enthusiast
 
65comet's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porter, Indiana
Posts: 844
Thanks: 7
Thanked 71 Times in 69 Posts
Re: 1989 Tempo transmission problem

Usually that is one of two things. One is a shift module, not too expensive. Two is the main shaft has lost teeth, very expensive. If the pan is dropped and it is full of metal chunks, it is the shaft. It can be a few dozen other things that are also on the not too expensive side. It needs a good transmission shop to find out which you have. It might be more expensive than the car is worth, so be prepared for that.
65comet is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2019, 12:27 AM   #3
starduster31
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Jan 2018
Location: Joaquin, Texas
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1989 Tempo transmission problem

He fixed it!! The governor was stuck. Thank you for your help!
starduster31 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > Tempo | Topaz

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:59 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts