Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Lexus > General Discussion
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-15-2016, 12:43 PM   #1
bopritchard
AF Newbie
 
Join Date: Jul 2005
Location: wendell, North Carolina
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
AC Relay Problem

I've got a 00 RX300. The light on the AC button flashes and intermittent cold. So I figured it was the relay. Inserting a paper clip, I know it's a no-no, keeps the air blowing. So I moved another of the exact same relays over to the AC slot (see picture #1). Still no air. So it doesn't appear that another relay fixes it. But why would the paperclip get it running? The problem with the clip is that it quits after an hour and won't blow cold again for an hour or so.

Pic (attached)

No matter what combination of relay moving between 1,2, and 3. The air will not blow cold without a paper clip.

Any ideas?

Pic (attached) layout..

1) is the AC
2) ?
3) is fuel pump
Attached Images
File Type: jpeg fuse1.jpeg (118.1 KB, 0 views)
bopritchard is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2016, 12:58 PM   #2
brcidd
AF Enthusiast
 
brcidd's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: troy, Ohio
Posts: 2,132
Thanks: 2
Thanked 131 Times in 130 Posts
Re: AC Relay Problem

The a/c relay is NOT commanded on would be the reason swapping doesn't help--- so when you put the a/c relay in the horn relay slot-- does horn work? Sure it does, because you have a perfectly good a/c relay that is NOT being told to come on-- Jumping the socket turns the switch on that the car's computer says to keep it off- there is a reason for the "NO a/c" command. you need to find it-- most likely reason is low refrigerant charge due to a leak-- adding refrigerant would probably allow the system to command on the compressor. But you need to find anfix the leak first.

Also, there could be pressure sensor issues, or temperature sensor issues- this is where a scan tool would be needed..
__________________
Automotive A/C Engineer with:

'95 Chev 3500, 454 Dually Crew Cab- 145k miles- Wife's Camel trailer puller.
'94 Astro- 370k miles
'94 Firebird Formula- 5.7L 180k miles- gone- blown head gasket
'92 Chevy Lumina Van 3.8L 264k miles
'86 GMC S-15 - 2.8L 154k miles
'86 Buick Park Ave 3.8L 199k miles- my daily driver
'77 Chevy Vega- 2.5L 175k miles gone but not forgotten
'68 Camaro 396 4 spd RS/SS -72k miles- my high school car!!

All but the Camaro and Firebird are white....
brcidd is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks

Tags
air, conditioning, relay
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Lexus > General Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:01 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts