Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Hyundai > Elantra | Avante
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-17-2017, 01:20 PM   #1
Drooopy33
AF Newbie
 
Join Date: Dec 2016
Location: Baltimore, Maryland
Posts: 22
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
2004 Hyundai Elantra trans problem???

I have a 2004 Hyundai Elantra, the car only has 125k miles. The car starts up just find and idles perfect. When driving the car it has a hard shift from second to third gear and again from third to forth. From first to second seems to have no problem. Have already changed the fluid and did not seem to work. Any one have any ideas? Been reading it could be the transmission solenoids but the they are inside the pan and seems like a lot of work to get the cover off. Anyone know of anything else it could be?? Also no check engine light on at this time.
Drooopy33 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2017, 01:22 PM   #2
Drooopy33
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Dec 2016
Location: Baltimore, Maryland
Posts: 22
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2004 Hyundai Elantra trans problem???

Also I changed the input and output speed sensors. But got those used so not sure if they could be the issue but don't see all th used sensors being bad.
Drooopy33 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2021, 05:52 AM   #3
fernandoleon88
AF Newbie
 
Join Date: Nov 2021
Location: Carolina
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2004 Hyundai Elantra trans problem???

I had this same exactly problem with my Elantra 2009 and as you said… it was the solenoids. Bought them on eBay and took me like 3 hours to do it. It was my first time and everything went well. I also changed the filter and put new fluid. This solved my problem. Now it shifts smoothly.
fernandoleon88 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD

Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Hyundai > Elantra | Avante

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:03 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts