Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Volkswagen > General Discussion
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-08-2016, 08:59 AM   #1
Crihfield5
AF Newbie
 
Join Date: Jan 2016
Location: Amma, West Virginia
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
heat not working

I got a 98 vw beetle 2.0 gas. the stem on the heater core broke off, so me and a buddy of mine change the heater core and now the car wont heat very good. weve done bleed the system of air, changed the thermostat, both hoses to the heater core are getting hot and the and the vent doors in the heater box are working. I don't fool with these cars much and don't know a whole lot about them so is there any suggestions on what to do? A friend of ours said we may have to pull a vacuum on it
Crihfield5 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Crihfield5 For This Useful Post:
WOB.0400 (05-12-2018)
Old 05-12-2018, 11:48 AM   #2
WOB.0400
AF Newbie
 
Join Date: May 2018
Location: Wolfsburg
Posts: 3
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Re: heat not working

Quote:
Originally Posted by Crihfield5 View Post
I got a 98 vw beetle 2.0 gas. the stem on the heater core broke off, so me and a buddy of mine change the heater core and now the car wont heat very good. weve done bleed the system of air, changed the thermostat, both hoses to the heater core are getting hot and the and the vent doors in the heater box are working. I don't fool with these cars much and don't know a whole lot about them so is there any suggestions on what to do? A friend of ours said we may have to pull a vacuum on it
Well, I had a similar problem with a VW-Golf III with 90 Horsepower TDI Engine....

both heater Hoses got hot, but the heater did not work, and in the summer time, the heater works a little bit, exactly, when I dont need it....

The cause was a "Defekte Klappe" (in English a broke flap) which has a hole in the middle, and than the hole is been sealed up with "Styropor" or some kind of foam...

after years and years the foam gets scruffy and will not seal up....
than you can not devide heat and cold air .....

You can repair it yourself:
Demontage of the whole entire heating system, and than seal up the flaps but not with foam again because it will not last long, and you will have the same problem again later on)....

Just glue some leather (or immitation leather) over the holes, and the work is done....

But... it will take all day long to take the whole instrument dashboard apart and put it back together....

But.... if you do it right...the problem is gone for good... and it did not cost much...

Last edited by WOB.0400; 05-12-2018 at 12:30 PM.
WOB.0400 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Volkswagen > General Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:51 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts