Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Isuzu > Axiom
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-26-2011, 03:57 PM   #1
KretzJohn
AF Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
02 Axiom - CEL on all 4 o2 heating circuits

Hey all,

SO... I've had my 02 Axiom (100,010 miles today!) into a private shop and an Isuzu dealership here in Phoenix and neither can figure this one out.

Back in December my 'Ax starting throwing a CEL ... the code(s) that came up were for the o2 heating circuit... but ALL FOUR fired at once. My mechanic checked it out.. found no blown fuses, no loose wiring, etc. Everything looked great. He cleared the code and asked me to watch it for awhile.

The CEL reappeared a week later. Same thing... all four o2 heating circuits at once.

Took the 'Ax to the Isuzu dealership in Tempe. They said my battery was only putting out 250-300 amps and it probably wasn't enough to fire up the heating circuits. I had them change the battery (it was time for that anyway) but couldn't quite believe the story about it causing my CEL. They claimed to have tested all four o2 sensors and they all passed.

Four days later the CEL pops on again... same thing. All four o2 heating circuits at the same time.

So... ANY ideas? Even Isuzu seems stumped on this one.

I love my Axiom but I hate driving with the CEL on, not knowing for certain if this is the probably or if something else is wrong and I'm incorrectly ignoring it. ANY ideas would be appreciated!

-john
Phoenix, AZ
KretzJohn is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 03:35 PM   #2
danielsatur
AF Enthusiast
 
Join Date: Mar 2008
Location: garner, North Carolina
Posts: 3,579
Thanks: 86
Thanked 100 Times in 100 Posts
Re: 02 Axiom - CEL on all 4 o2 heating circuits

What are the odds of all four going bad?
Could it be a bad Relay switch for the H02 sensors?
danielsatur is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 03:48 PM   #3
KretzJohn
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 02 Axiom - CEL on all 4 o2 heating circuits

Quote:
Originally Posted by danielsatur View Post
What are the odds of all four going bad?
Could it be a bad Relay switch for the H02 sensors?
Well the O2 sensors themselves tested fine... the CEL is for the sensor HEATING circuits. All four sensors were removed and separately tested and passed diagnostics.

What's the chance all four heating circuits are bad, all at the same time, but with no blown fuses in the block?

-john
KretzJohn is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 04:14 PM   #4
danielsatur
AF Enthusiast
 
Join Date: Mar 2008
Location: garner, North Carolina
Posts: 3,579
Thanks: 86
Thanked 100 Times in 100 Posts
Re: 02 Axiom - CEL on all 4 o2 heating circuits

How about the H02 sensor Relay switch?
danielsatur is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 04:32 PM   #5
KretzJohn
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 02 Axiom - CEL on all 4 o2 heating circuits

Quote:
Originally Posted by danielsatur View Post
How about the H02 sensor Relay switch?
Hmm... even the dealership didn't mention that... where is that rely switch located?
KretzJohn is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 04:38 PM   #6
danielsatur
AF Enthusiast
 
Join Date: Mar 2008
Location: garner, North Carolina
Posts: 3,579
Thanks: 86
Thanked 100 Times in 100 Posts
Re: 02 Axiom - CEL on all 4 o2 heating circuits

They won't!
Check the owners manual, or http://www.alldata.com
The fuse box for H02 sensors fuse, probably houses the relay too.
danielsatur is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 Alero 3.4 Heat Circuit Sensor 1 Bank 1 Surfnbiker Alero 14 06-04-2010 12:03 PM
99 Silverado ALL HEAT NO A/C OR VENT? borninabarn Silverado 3 03-13-2010 01:58 AM
How do I find a short circuit / choose short circuit finder? jonque General Discussion 0 04-22-2009 07:29 PM
All Heated up dmcollazo Caravan | Voyager 6 03-29-2005 07:53 AM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Isuzu > Axiom

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:54 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts