Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Corvette
Corvette
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-24-2017, 10:04 AM   #1
Hipposvette
AF Newbie
 
Join Date: Aug 2017
Location: Lansing, Michigan
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
95 C4 weird smoke

- Issue: Smoke from back of LT1 engine bay when warmed up.
-It is almost a clear smoke not heavy in any white/blue.
-intake manifold looks good no wet or new oil seen.
-valve cover gaskets looks good as well as heads.
- looked at EGR(pushed diaphragm wanted to stall)
I just do not have a lift and ramps does not give me the space to really get around transmission and cats to look for something else.

any ideas?
Hipposvette is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2017, 04:53 PM   #2
maxwedge
A990 racer
 
Join Date: Mar 2002
Location: Chestertown, New York
Posts: 16,587
Thanks: 14
Thanked 325 Times in 319 Posts
Re: 95 C4 weird smoke

Welcome to AF, any coolant loss? Or coolant smell?
__________________
maxwedge is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2017, 09:15 AM   #3
Hipposvette
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: Lansing, Michigan
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 95 C4 weird smoke

Maxwedge, Thank you for a reply and welcoming me to the forum! I don't see a loss of coolant as of now. as far as the coolant smell, I might have got a whiff of it at one time, but not constant or readily smell it when the smoke is there. The smoke is weird only when warmed up and when I hit the accelerator it will come out. I was thinking maybe an exhaust leak... but what do you suspect with the coolant? They isn't a distinct smell with it which throws me off. A little back ground, I know the history of repairs since it was two years old... it did have a new manifold intake gasket done and there doesn't appear to be any leaks. The car has been stored every winter and not driven for the last 5 years. I changed the oil, and no coolant or smells there. I replaced the tranny speed sensor seal. and no dummy warning lights are lit. I can try and get a video.
Hipposvette is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Corvette

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:17 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts