Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Nissan > Titan
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-20-2019, 04:09 PM   #1
eric58
AF Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Location: Saint Marys, Georgia
Posts: 32
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Titan turns over but won't start.

I have a 2009 Titan, it was running fine, today I tried to start it and it just "clicked". I turn on the dome light and the head lights and both came on fine. I tried starting it again and it started, but as I drove away it would accelerate only to idle speed, the gas pedal had no effect at all, additionally the SLIP light and the service engine soon light came on also. Once home I disconnected the battery for a few minutes and reconnected it, now it turns over but won't start at all. Any help or direction is greatly appreciated.

Thanks, Eric
eric58 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2019, 06:13 PM   #2
aleekat
AF Enthusiast
 
Join Date: Dec 2001
Location: clarksville, Tennessee
Posts: 1,394
Thanks: 6
Thanked 146 Times in 142 Posts
Re: Titan turns over but won't start.

How old it your battery? You need to load test your battery. Newer computers if they don't see a good 12v all kinds of things go wrong.
__________________
Post back, that's what makes Forums Work.
aleekat is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2019, 07:28 PM   #3
eric58
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Saint Marys, Georgia
Posts: 32
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Titan turns over but won't start.

Thanks for responding, could I just put the battery on the charger? Also, since the initial post I took my circuit tester to the fuse box and none were blow (the fuses physically looked correct) but not all showed the circuit complete light when I hooked the probe up. I was also wondering if the main fusible link on the positive battery cable might be the problem. Thoughts?

Thanks again.
eric58 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2019, 10:23 PM   #4
aleekat
AF Enthusiast
 
Join Date: Dec 2001
Location: clarksville, Tennessee
Posts: 1,394
Thanks: 6
Thanked 146 Times in 142 Posts
Re: Titan turns over but won't start.

Before you worry about fusible links. How old is your battery? You didn't answer. Putting a bad battery on a charger won't do any good. Your charger may should green. But drops below enough voltage for starting. You need to measure voltage battery just sitting and when you try and crank it. Clicking is usually a good indicator of a low voltage battery.
__________________
Post back, that's what makes Forums Work.
aleekat is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Nissan > Titan

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:57 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts