Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Car Audio
Car Audio Do you live in your car? Then you need to be able to listen to some high-quality music.
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-06-2004, 12:04 AM   #31
tblake
In God We Trust
 
tblake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Maple Lake, Minnesota
Posts: 5,970
Thanks: 4
Thanked 22 Times in 21 Posts
Send a message via MSN to tblake
Re: amp went into prot. and never came out

like I said, I've never heard of this happening, but I suppose its possable. I dont deal with many amps, unless they are fried. Then I repair, and give back. I have no system in my car.
tblake is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2004, 05:23 PM   #32
tblake
In God We Trust
 
tblake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Maple Lake, Minnesota
Posts: 5,970
Thanks: 4
Thanked 22 Times in 21 Posts
Send a message via MSN to tblake
Re: amp went into prot. and never came out

Dude, you are right, those agu fuses are the shittiest things to ever deal with. My friend and myself were dinkin with his amp and subs, and I think the power got grounded, and it somehow blew the fuse by the battery. I went to initally check it, and opened it up, and the fuse broke into 2 pieces. The wire did look fine however. So maybe the agu just got bumped, or a pothole. Who knows. At any rate. What ever happened to the good old fashoned blade fuses? The ones that you can spend 3 bux for a pack of 5 at the local hardware store, if I ever put an amp it, these are what I'm using. Peace out
tblake is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2004, 05:29 PM   #33
sr20de4evr
AF Enthusiast
 
sr20de4evr's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Antonio, TX, Texas
Posts: 3,100
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Re: amp went into prot. and never came out

hehe, yeah that's happened to me several times

I've switched over to ANL and MIDI now, they do the job well, the ANLs are just huge. I still have one AGU left in my car, as soon as it self destructs I'll curse it for a while and then replace it with another ANL.

Unfortunately those blade fuses don't get that large, I think you can find a 40 amp at the largest....I have a 200amp ANL, 150amp MIDI, 80amp AGU, and a 40amp MIDI in my car, so those blade ones wouldn't work out too well. You can use MAXI fuses which are similar, but they're huge and they still only go up to 80amp.
__________________
'01 Black Sentra SE
Weapon-R intake, HS header, HKS catback, ES motor mounts, B&M short shifter, Tein coilovers
Alpine 9835, Adire Koda 6.1, Adire Brahma 15, Arc 2100cxl, Linear Power 2.2hv, Cadence ZRS-8

'05 Silver WRX STi
Injen SES Downpipe, HKS Carbon-Ti catback, Cobb Stage 2 Tune, TiC Super Shifter, TiC Klunk Killer, Tein springs, Nitto NT555R Drag Radials
sr20de4evr is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2004, 07:02 PM   #34
tblake
In God We Trust
 
tblake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Maple Lake, Minnesota
Posts: 5,970
Thanks: 4
Thanked 22 Times in 21 Posts
Send a message via MSN to tblake
Re: amp went into prot. and never came out

oh, I got ya. Makes sense
tblake is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 04:38 PM   #35
crowtownsfinest82
AF Newbie
 
Join Date: Jun 2012
Location: Coshocton, Ohio
Posts: 1
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: amp went into prot. and never came out

Thanks for all your help guys....my protection light came on and it was the fuse by the battery...looking at it, it looks fine but after I replaced it the protection light went off and my stereo is working great...thanks again
crowtownsfinest82 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 08:47 AM   #36
shahbaz
AF Newbie
 
Join Date: May 2013
Location: karachi
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: amp went into prot. and never came out

check your all fuses and replace them if you can
shahbaz is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Car Audio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:03 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts