Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Camaro | Firebird > Camaro Discussions
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-06-2004, 12:06 PM   #1
transam99
AF Newbie
 
Join Date: Jan 2004
Location: jacksonville, Florida
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I need help SES light!!

I have a 99 T/A A4 with a few bolt ons, predator prog, 3.73 gears. My problem is an SES light that comes on at idle. It starts idling real rough and almost dies, it throws two codes every time i stop for 15 secs or more, p0270 (fuel trim bank2 too lean), and p0300(random multi cyl. misfire) Has anyone had this problem?
transam99 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2004, 07:15 PM   #2
95fbodyunder3k
AF Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: plymouth, Indiana
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: I need help SES light!!

what are yer bolt ons some of those might be the problem
95fbodyunder3k is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2004, 11:49 PM   #3
DarkblueTA
AF Regular
 
DarkblueTA's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Palm City, Florida
Posts: 410
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to DarkblueTA
Re: I need help SES light!!

Quote:
Originally Posted by transam99
I have a 99 T/A A4 with a few bolt ons, predator prog, 3.73 gears. My problem is an SES light that comes on at idle. It starts idling real rough and almost dies, it throws two codes every time i stop for 15 secs or more, p0270 (fuel trim bank2 too lean), and p0300(random multi cyl. misfire) Has anyone had this problem?

What cylinder is mis-firing? that should tell you. Have you swapped plugs/wires lately?

The lean code...does it say bank 2 sensor 1(or 2)?

You might not have a plug wire put on all the way, or left one off. I did that one and got an SES light with misfires right aways. As far as the lean..not sure. Maybe a bad sensor...swap it out with the other sensor on that side
__________________
DarkblueTA

GT70, FMIC, Alky-water injection, Hooker Cat back, 208/230 .549/.579 121LSA Cam, forged diamond pistons/eagle rods, LS6 block, Lakewood LCAs, BMR STB/PHRB/Sway Bars, poly torque arm bushing, Spec Stage 4i clutch, B&M Ripper Shifter, SLP Subframes, 60# injectors, KYB AGX shocks/struts, Moser 12 bolt(373 gears, 33 spline axles, posi, ta girdle/etc/etc/etc) and HPTuner kit

2007 Nissan Titan Daily Driver. 2* advance

DarkblueTA is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2004, 01:13 PM   #4
TransAm_Ownr
AF Enthusiast
 
Join Date: Sep 2004
Location: none
Posts: 138
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to TransAm_Ownr Send a message via MSN to TransAm_Ownr Send a message via Yahoo to TransAm_Ownr
Hey man ive had this problem before...Check the wires are they touching? if they are there is your problem because mine was fixed after i untouched the wires. Tell me if it works.
TransAm_Ownr is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2004, 08:06 PM   #5
99onI95
AF Regular
 
99onI95's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Anchorage, Alaska
Posts: 273
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
As for the lean problem that could have something to do with Mass air flow sensor. Have you unhooked it? More HP but leans out the motor. As for the idle plug wires are a great start but also check your fuel filter I know a GM guy who swears that a clogged filter causes more problems than anything else.
99onI95 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2004, 09:38 PM   #6
TransAm_Ownr
AF Enthusiast
 
Join Date: Sep 2004
Location: none
Posts: 138
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to TransAm_Ownr Send a message via MSN to TransAm_Ownr Send a message via Yahoo to TransAm_Ownr
Re: I need help SES light!!

[quote=99onI95]As for the lean problem that could have something to do with Mass air flow sensor. Have you unhooked it? More HP but leans out the motor.QUOTE]


so if the engine gets to lean it will wanna quit running right???
TransAm_Ownr is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2004, 01:05 PM   #7
3000GT_Formula_350
Banned
 
Join Date: May 2004
Location: Rochester, New York
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ya it will want to start breaking things such as rods and pistions.
3000GT_Formula_350 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Camaro | Firebird > Camaro Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts