Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Engineering/Technical
Engineering/Technical Ask technical questions about cars. Do you know how a car engine works?
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-03-2017, 07:37 PM   #1
saige1294@gmail.co
AF Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Location: Kent, Washington
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Back up camera video problems

So I installed a wireless back up camera and the picture wasn't consistent so I ditched the wireless transmitters and got a wire to connect it which fixed the flickering screen problem while not in reverse because it was searching for the signal all the time.
The camera power light comes on when the reverse light is on and the camera has power but when the picture shows up on the monitor it's just a gray screen with black and white lines. I can tell the system is working because if you walk past the camera you can see the lines moving on the monitor but the picture is not coming in clear at all.
I've tried connecting to different power sources and I've checked the connections multiple times and everything is wired correctly. Any suggestions on what could be going on? I really just want this to work!
saige1294@gmail.co is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2017, 07:58 AM   #2
shorod
SHO Off
 
shorod's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 10,530
Thanks: 63
Thanked 260 Times in 253 Posts
Re: Back up camera video problems

Did you purchase the monitor and camera as a kit, or did you source each independently? If independently, did you make sure the camera specifications are consistent with the monitor specifications? Do you have a link to the kit or the monitor and camera?

-Rod
shorod is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2017, 04:35 PM   #3
saige1294@gmail.co
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Aug 2014
Location: Kent, Washington
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Back up camera video problems

I bought them as a kit, it wouldn't work so I bought a specific cable to make it wired instead of wireless and it still does the same thing.
saige1294@gmail.co is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2017, 08:14 AM   #4
shorod
SHO Off
 
shorod's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 10,530
Thanks: 63
Thanked 260 Times in 253 Posts
Re: Back up camera video problems

It sure sounds like the kit is bad then. Are you still able to return or exchange the kit?

-Rod
shorod is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks

Tags
backup, camera, problems, quality, troubleshoot
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Engineering/Technical

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:11 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts