Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > BMW > Technical
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-29-2009, 04:38 PM   #1
Droot
AF Newbie
 
Join Date: Aug 2009
Location: Scottville, Michigan
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Help! 525i won't start!

First I would ask that you forgive me for what is going to be a long post. Second I ask that you keep in mind that I have searched the site and have not been able to figure this out. Thanks


Here is the deal, I replaced the [COLOR=blue ! important][COLOR=blue ! important]radiator[/color][/color]
on my 1995 525i [COLOR=blue ! important][COLOR=blue ! important]sedan[/color][/color] because of failure related to age. I swapped out the radiator and hooked up the automatic transmission cooler with the car up on jacks. Next I started the car, this went well without any unusual issues. It was at this point that I noticed that the tranny cooler lines had a small leak, so I backed the car up a couple feet (didn't want to work in the drips), I shut it off, took the line off and found I had crimped an o-ring. I figured I would pick up the parts in the morning and fix it, so I lowered the car, put the key in the ignition and turned it to the "[COLOR=blue ! important][COLOR=blue ! important]radio[/color][/color]" area, put the car in neutral, and rolled it forward about two feet so I could close the [COLOR=blue ! important][COLOR=blue ! important]garage [COLOR=blue ! important]door[/color][/color][/color].

The next day I replaced the o-rings and went to start it and "NOTHING". The key goes in and the system recognizes that a key is in the ignition, but nothing more. When I turn the key it is as if it is not doing anything. It turns from the "off" position to the "start" position (no further)without anything happening. The steering wheel remains locked, the shifter remains locked, the only electrical is what would be available without the key in the ignition. No radio, driving or turn lights, computer readout or codes.
The battery is strong and everything seems to be working up to the point of the key in the ignition. I have tried locking and unlocking the car both with the remote and with the key dozens of times. I have disconnected the battery for a couple hours hoping it might reset something to no avail. I have tried wiggling the key (I only have the one to work with, a master) and the shifter to see if it could be there. I have checked the fuses and all appear good.

I am at my wits end, please lend a hand to a man in need. Thanks in advance for any help you can give.
Dave R
Droot is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > BMW > Technical

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:26 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts