Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Nissan > Older Pickups
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-31-2019, 10:13 PM   #1
erikmcgarrh
AF Newbie
 
Join Date: Aug 2019
Location: Vicksburg, Mississippi
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1996 Nissan hardbody xe 4x4 won’t crank

I put a new battery in today, it won’t crank I can hear the starter engage and the fuel pump come on but it doesn’t crank, none of my cabin light work,no dash lights,no head light,not even the hazard lights, the key ignition is a little worn,what could be the problem? Help lol


Sent from my iPhone using Tapatalk
erikmcgarrh is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2019, 07:28 PM   #2
Crvett69
AF Moderator
 
Crvett69's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Bellingham, Washington
Posts: 1,740
Thanks: 0
Thanked 73 Times in 73 Posts
Re: 1996 Nissan hardbody xe 4x4 won’t crank

there are also some fusible links in battery cable by the battery, they can blow or corrode
Crvett69 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 05:14 PM   #3
erikmcgarrh
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Aug 2019
Location: Vicksburg, Mississippi
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Crvett69 View Post
there are also some fusible links in battery cable by the battery, they can blow or corrode


I replaced them and soon as I touched the batter cable to battery they burnt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
erikmcgarrh is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 06:32 PM   #4
Crvett69
AF Moderator
 
Crvett69's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Bellingham, Washington
Posts: 1,740
Thanks: 0
Thanked 73 Times in 73 Posts
Re: 1996 Nissan hardbody xe 4x4 won’t crank

you have a dead short somewhere or hooked the battery up backwards
Crvett69 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Nissan > Older Pickups

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:07 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts