Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Toyota > LS400/LS430/Celsior
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-29-2009, 09:00 AM   #1
mrthet
AF Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Yangon
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
LS 430 Speedometer Problem

My customer's LS 430 have a problem of speedometer. Although this car stop, the speedometer shows the 30 km/hr. I made a diagnose by Toyota Intelligent Tester II, but i found no fault code. Why this problem happen and how can i repair it.
mrthet is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2009, 10:51 AM   #2
jdmccright
The RustBuster
 
jdmccright's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: La Plata, Maryland
Posts: 2,290
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 50 Posts
Re: LS 430 Speedometer Problem

The little servo motor in the cluster that drives the needle is failing. There are shops on eBay that will replace one or all the servos fairly cheaply, but you have to send the cluster to them to do the work...or you can buy the servo and do it yourself, but then have to recalibrate it. I've had it done on my Envoy which are notorious for failing.

BTW you don't mention the year which can help pinpoint problem areas for that model.
__________________
Current Garage:
2009 Honda CR-V EX
2006 Mazda 3i
2004 Chevrolet Silverado 2500HD
2003 GMC Envoy XL
2000 Honda ST1100
2000 Pontiac Sunfire

Vehicle History:
2003 Pontiac Vibe AWD - 1999 Acura Integra GS - 2004 4.7L Dakota Quad Cab 4x4 - 1996 GMC Jimmy 4wd - 1995 Chevrolet C2500 - 1992 Toyota Camry LE 2.2L - 1992 Chevrolet S10 Ext. Cab 4.3L - 1995 Honda ST1100 - 1980 Yamaha XS400 - 1980 Mercury Bobcat.
jdmccright is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Toyota > LS400/LS430/Celsior

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:20 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts