Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Geo > Nova | Prizm | Spectrum | Sprint
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-12-2011, 11:44 PM   #1
treatman01
AF Newbie
 
Join Date: May 2011
Location: gardner, Kansas
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1996 Geo Prism starting problem

I have a reacurring problem, one day my prism wouldn't start, we had it jumped and it ran for awhile then the radio cut out and then the car died. it wouldn't restart, no power, no clicks nothing, then a couple hours later it started no problem. sometimes it starts now, sometimes it doesn't, but when it does, its a good start not a hard start. prior to this i installed a new battery, and after this i have had the battery and alternator tested: both in working condition and correct voltages. I'm at a loss, any help would be great, Thank You.
treatman01 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 09:36 PM   #2
lv2snwbrd
AF Newbie
 
Join Date: Oct 2005
Location: riverdale, Utah
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1996 Geo Prism starting problem

I'm sure that you have fixed this by now. If not, I just wanted to throw in my two cents. I have a mid 90's Prizm as well. The car had sat for two years before I bought it. Shortly after I bought the thing I had the same exact problem that you are talking about. With my car it ended up being the starter. From the research that I did when I was troubleshooting my problem, I found that this is a common problem with these cars and it is almost always the starter. If this happens to anyone else I would suggest just giving the starter a few taps with a hammer and see if it starts up.
__________________
www.mylastnickel.com
Life on a Budget
lv2snwbrd is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1996 geo 1.3L automatic 91-93-96Geoman Metro 1 03-01-2010 04:52 PM
Oil leak on 1996 Geo Prism missie Nova | Prizm | Spectrum | Sprint 1 06-17-2009 10:44 AM
96 Skylark starting problem mlb55 Skylark 0 03-14-2009 12:13 PM
Disonecting AC compressor in 1996 Geo Prism Klondike Steadman Prism 1 09-11-2008 01:35 PM
1996 Geo Prism Idles High shreyashp Nova | Prizm | Spectrum | Sprint 1 07-01-2007 11:49 PM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Geo > Nova | Prizm | Spectrum | Sprint

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:39 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts