Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > Bronco
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-11-2011, 10:08 PM   #1
bronco89
AF Newbie
 
Join Date: Sep 2011
Location: omaha, Nebraska
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy 1989 bronco not starting HELP!!

I have a 1989 bronco eddie bauer with the 5.0l v8. its an efi and its not starting while i crank the motor. it has good pressure in the fuel rail and i checked the inertia switch, plus all the relays and it has spark at the plugs. i know ford had a recall on the tfi module which is on the distributor but i dont know if thats the problem.. and i also tried spraying gas in the intake while i had some one crank it for me. still nothing. every once in a while i hear it fire once but it doesnt happen often. what could it be??
bronco89 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2011, 03:37 AM   #2
cstarz95
AF Newbie
 
Join Date: Sep 2008
Location: Kennewick, Washington
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1989 bronco not starting HELP!!

I had something similar to what you are describing. You can actually get the TFI module on the dist. tested at Autozone etc. That was the culprit with mine. Hope it helps
cstarz95 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2011, 02:57 PM   #3
chamblizi
AF Regular
 
Join Date: Feb 2011
Location: Des Moines, Washington
Posts: 100
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Re: 1989 bronco not starting HELP!!

Quote:
Originally Posted by bronco89 View Post
I have a 1989 bronco eddie bauer with the 5.0l v8. its an efi and its not starting while i crank the motor. it has good pressure in the fuel rail and i checked the inertia switch, plus all the relays and it has spark at the plugs. i know ford had a recall on the tfi module which is on the distributor but i dont know if thats the problem.. and i also tried spraying gas in the intake while i had some one crank it for me. still nothing. every once in a while i hear it fire once but it doesnt happen often. what could it be??
try checking your alternator a bad alternator can litterally keep your engine from starting if you have a clunk
sound as if its trying to start most likely the alternator is bad
chamblizi is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 Kia Sportage died on fwy. Will Turn over but not start...HELP over_kia Sportage 3 10-16-2010 03:11 AM
'89 K1500 starts cold or hot, not warm karattop General Discussion 0 05-06-2009 11:30 AM
1989 Mirage won't start help plz.... MirageProblems Mirage 2 11-08-2005 02:54 PM
1989 Firebird Not Starting SPAWN125 Camaro Discussions 5 10-27-2004 01:40 PM
1989 Caddy stalled and will not start...Help? msgatorslayer General Discussion 1 01-05-2004 06:14 PM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks

Tags
302, bronco, ford, fuel, starting
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > Bronco

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:20 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts