Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Audi > A3 | S3 > '96 - '03
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-20-2005, 05:44 AM   #1
MITSU-EVO
AF Regular
 
Join Date: Apr 2004
Location: Carlisle, Pennsylvania
Posts: 367
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to MITSU-EVO
What the hell is INSP?

I have got a 99 A3 1.8.

The car constantly keeps saying "service INSP". I assume it means "inspection". Can you give me some info on what it really is?
__________________
http://www.basehead.org/files/shots/...tach_5000s.jpg

I DIG EXOTICS!!!
MITSU-EVO is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2005, 04:09 PM   #2
ctesla
AF Regular
 
ctesla's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: guffey, Colorado
Posts: 469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
does your A3 have VDO? most do, but some have the (Nippon/Seiki)?
this should work...
if not, you will have to find someone with either a MODIS or VAG-COM scanner. I know this covers most of the B4 platforms though;
(also, if you have not serviced your Audi, do so)
then:
Switch ignition off.
- Press trip recorder reset button below speedometer on the instrument cluster at same time switch ignition on.
The trip recorder display (odometer) will read "service OIL".
- Release button.
- Pull the clock adjuster button (below tachometer) on the instrument cluster and hold for approximately two seconds. This resets "service OIL" display.

Note: Depending on the make of the instrument cluster, the display on the trip recorder will either continue to read "service OIL" (Nippon Seiki) or change to "- - -" (VDO).

- Press trip recorder reset button again to advance to next type of service.
- Release button.
The trip recorder display will read "service INSP".
- Pull the clock adjuster button on instrument cluster and hold for again approximately two seconds. This resets "service INSP" display.

(see previous note depending on display)

- Switch ignition off.

-TaDa.
hope this works for you,

chris
nrt racing
ctesla is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Audi > A3 | S3 > '96 - '03

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:51 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts