Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Nissan > Altima
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-01-2012, 09:18 PM   #1
Barros88
AF Newbie
 
Join Date: May 2012
Location: Los Angeles, California
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Nissan Altima 1995 transmission grind when put on drive

Hello, I drive a 1995 Nissan Altima GXE 2.5L Automatic. The car shifts smoothly when driving on freeway except the first gear (a small boom because of the motor mouths, not big deal for now), but recently I been having a weird noise from the transmission only when putting the car from Parking on Drive or from Drive to Nutreal, but Not from Park to Reverse or from Nutreal to Reverse. This is like a quarter second grind noise (grrrz), it's not a loud noise and sometimes there is no noise at all when putting the car in Drive. Noticed it today after coming back from Vegas yesterday.

What can it be? I love this car and had it for 2 years, took me from LA to Vegas 3 times, through the grand canyon twice and all other Southern California. Never had any major repairs except for water pump and I'd be really sad to sell it. But if the transmission gonna cause a big expensive problem I'd rather sell the car and avoid expensive repairs.

My car has only 110,000 miles which is nothing for a Nissan. 3000 miles ago I went to firestone when the only problem was that when I put on drive there a small "push" like from the transmission. But they said it's minor and if I drive gently the transmission could last easily another 35000 miles. But this grinding noise is new.

What do you guys think it is? and what's your opinion?


Thank you so much.

Barros88 is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Front axle grinds when put into 4WD chevymank15 C/K 2 01-18-2011 10:05 AM
1997 nissan altima. tranny jkiry Altima 4 11-26-2009 01:09 AM
Transmission buzzing when put into drive and reverse. manofpeas General Discussion 3 10-17-2005 12:08 PM
93 Nissan Altima Automatic Transmission EARL30 Altima 3 01-12-2005 09:13 AM
Tranny Sounds Like It's Grinding When Put In Reverse SMOKEY818 Camaro Discussions 3 04-20-2004 09:53 PM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Nissan > Altima

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:15 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts