Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Oldsmobile > Intrigue
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-09-2013, 02:07 PM   #1
plato80
AF Newbie
 
Join Date: Nov 2013
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
How to replace engine mount on rear passenger side

Hi all. First post on this great forum.
My gf has a 2002 Intrigue 3.5 engine. I replaced all the motor mounts except for the rear passenger side one and the vibration she had is almost all the way gone. I am now replacing the last mount and I can't get to the inner upper bolt holding the mount to the engine. I tried several combinations of extension and still can't get to it. How did you get to that bolt? Also, will the outer upper bolt clear the half shaft without taking the half shaft off? it seems really tight in there. Thank for the help.
plato80 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 02:57 PM   #2
gmtech1
AF Enthusiast
 
gmtech1's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Beachside
Posts: 2,000
Thanks: 4
Thanked 301 Times in 299 Posts
Re: How to replace engine mount on rear passenger side

Does this mount bolt to a bracket that then bolts to the transmission? By the passenger side axle? If so, that bracket and mount need to come out as a unit. Then you can swap out the mount.
gmtech1 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 03:23 PM   #3
plato80
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Nov 2013
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: How to replace engine mount on rear passenger side

That thought crossed my mind…it does not look like there is a bracket it bolts to. This is not the transmission mount. The trans mount is on the driver side.

Last edited by plato80; 11-09-2013 at 04:22 PM.
plato80 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2014, 09:44 PM   #4
Renegade2k
AF Regular
 
Join Date: Nov 2004
Location: White Bear Lake, Minnesota
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to Renegade2k Send a message via MSN to Renegade2k Send a message via Yahoo to Renegade2k
Re: How to replace engine mount on rear passenger side

I'm curious if you fixed your vibration.

I recently replace my half-shafts to solve a vibration.

Mine would happen the worst when turning left and accelerating.
For years before that it had given a mild vibration under load going 75mph.

First I replace the left half-shaft with no result, then When I replaced the right one it went away.
Renegade2k is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Oldsmobile > Intrigue

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:38 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts