Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > LeSabre
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-27-2019, 10:08 PM   #1
rjgman61
AF Newbie
 
Join Date: Mar 2019
Location: Hutchinson, Minnesota
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1995 Lesabre Check Engine

code said bad tps, replaced tps, cleared code High idle about 1 min, idle dropped to normal check engine light backRan scan, said tps current error. Tested wires on tps with voltmeter
Both black and white wires read ok
Center wire read 5.0 with throttle closed and .05 open, Should read the opposite
Tried another tps, same issue
So I replaced IAC and mass air flow ( thereís no map sensor)
Reset code, back to square one,
Only thing havenít tried is computer
Any ideas on what else might cause voltage reading on tps
Can runs ok, just donít have cruise and overdrive
Thanks
rjgman61 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2019, 11:01 PM   #2
Tech II
AF Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Location: Worcester, Massachusetts
Posts: 5,017
Thanks: 70
Thanked 617 Times in 609 Posts
Re: 1995 Lesabre Check Engine

Yes, that is crazy.....

Can't find a '95 diagram, so I am looking at a '96 for the TPS.....

C is 5v ref
B is signal
A is ground....

Are you taking your signal reading from a scan tool, or back probing the signal wire in the harness to the tps?

With harness disconnected and using dvm, what do you get from B to A, with ignition on?

The only way I could think of getting those readings, would be if the harness was installed upside down, but then it wouldn't insert into the TPS....
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2019, 08:18 AM   #3
Blue Bowtie
Registered Offender
 
Blue Bowtie's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Rural
Posts: 6,024
Thanks: 3
Thanked 254 Times in 250 Posts
Re: 1995 Lesabre Check Engine

Lack of lockup and cruise are more likely due to a missing VSS signal, or possibly the brake pedal switch, and the not TPS. In any case:

__________________
Permanent seat assignment on the Group W bench...
Automotive Forums Survival Guide
Blue Bowtie is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > LeSabre

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:36 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts