Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > LaCrosse/Allure
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-26-2016, 11:05 AM   #1
eccs19
AF Regular
 
Join Date: Mar 2008
Location: Lisle
Posts: 124
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Odd noise

2006 Allure with just over 200,000km. Car runs fine, but under load (acceleration), it has an odd whistling coming from it. I thought maybe it was the belt, but changing it make no difference. No codes from it. Other then this noise, car is running great. Anyone have any thoughts? Seems to be coming from engine compartment, but can't be 100% sure.
eccs19 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 10:23 AM   #2
Rasp
AF Regular
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg
Posts: 235
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Re: Odd noise

Do you hear the noise when you rev the engine in park? or only when you are moving (accelerating)?

It may be coming from the wheels, possibly CV joints, wheel bearings, something caught in the brakes, I think there is a brake shield that could be rubbing causing a noise as you accelerate.
Rasp is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 12:38 PM   #3
eccs19
AF Regular
Thread starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Lisle
Posts: 124
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Odd noise

Quote:
Originally Posted by Rasp View Post
Do you hear the noise when you rev the engine in park? or only when you are moving (accelerating)?

It may be coming from the wheels, possibly CV joints, wheel bearings, something caught in the brakes, I think there is a brake shield that could be rubbing causing a noise as you accelerate.
Brakes and bearings were done last fall. You can make the noise appear when it's in park, but you have to rev it hard to get it. One thing of note, it might just be a fluke, but the noise seems to have appeared after the plugs were changed, and the engine was rocked to get to the rear plugs.
eccs19 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2016, 11:19 AM   #4
Stealthee
Your worst nightmare
 
Stealthee's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Smithfield, Pennsylvania
Posts: 5,502
Thanks: 5
Thanked 147 Times in 144 Posts
Re: Odd noise

Quote:
Originally Posted by eccs19 View Post
Brakes and bearings were done last fall. You can make the noise appear when it's in park, but you have to rev it hard to get it. One thing of note, it might just be a fluke, but the noise seems to have appeared after the plugs were changed, and the engine was rocked to get to the rear plugs.
It might be a busted vacuum line then.
__________________
Stealthee is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2016, 12:42 PM   #5
eccs19
AF Regular
Thread starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Lisle
Posts: 124
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Odd noise

Quote:
Originally Posted by Stealthee View Post
It might be a busted vacuum line then.
I was kind of thinking the same thing. Could be a challenge trying to find it.
eccs19 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > LaCrosse/Allure

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:54 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts