Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Mitsubishi > Galant
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-31-2013, 04:56 PM   #1
irishdarrell1
AF Newbie
 
Join Date: Dec 2013
Location: sacramento, California
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2000 galant trans problems

my son has a 2000 galant, v6, auto trans. he was on freeway and had to brake very hard because of driver in front of him. after work he noticed the trans slipping in 2nd & 3rd. a few days later when he moved from park to drive the idle went way up and started rolling forward on it's own (also wouldn't back up when put in reverse). in addition to these new problems the rear wheels lock up after a few feet or wheel revolutions. anyone got any ideas as to whats causing these problems or possible things to start looking at. also i observed when he shifted thru the gears the mechanical shift linkage was operable but it was like the tranny wasn't responding to what gear it was in
irishdarrell1 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2013, 09:35 PM   #2
SleepyHead98
AF Regular
 
SleepyHead98's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Temple, Texas
Posts: 220
Thanks: 14
Thanked 26 Times in 26 Posts
Re: 2000 galant trans problems

Does it have fluid? That would cause it not wanting to shift. As far as locking up, not sure, doesnt sound good though.
__________________
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man."---Dr Samuel Johnson
SleepyHead98 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2014, 02:14 PM   #3
irishdarrell1
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Dec 2013
Location: sacramento, California
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2000 galant trans problems

did a fluid change a week ago, still had same problem
irishdarrell1 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Mitsubishi > Galant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:05 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts