Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > LaCrosse/Allure
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-17-2014, 05:45 PM   #1
jrecken
AF Regular
 
Join Date: Oct 2008
Location: clinton twp, Michigan
Posts: 105
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Angry 2007 LACROSSE all guages are out

I have a 2007 Buick Lacrosse CXS with 58000 miles. Today all of the guages went out. No tach, speedometer, gas gauge, temp gauge, the traction control light is on and the automatic door locks do not work. The Odometer and compass also do not work.
Any ideas what would be the cause or this.
I read online that GM has extended the warranty for this problem but the list of cars did not include the Lacrosse but did include the Impala.

Thanks for any help with this problem
jrecken is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2014, 09:49 PM   #2
Tech II
AF Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Location: Worcester, Massachusetts
Posts: 5,017
Thanks: 70
Thanked 617 Times in 609 Posts
Re: 2007 LACROSSE all guages are out

First place to start would be to read P, B, and U codes, and to see if you can communicate with ALL modules......but that would take an expensive scan tool like a Tech II....
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2014, 05:37 PM   #3
jrecken
AF Regular
Thread starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: clinton twp, Michigan
Posts: 105
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: 2007 LACROSSE all guages are out

Thanks tech II that is where I will start. I didn't know a scan would tell me anything like that.
jrecken is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2014, 09:01 PM   #4
Rasp
AF Regular
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg
Posts: 235
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Re: 2007 LACROSSE all guages are out

Could it be a bad ground wire/connection? I had an old buick skylark 1980's. The car would run but all extra electrical would not work.
Rasp is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2014, 08:10 AM   #5
jrecken
AF Regular
Thread starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: clinton twp, Michigan
Posts: 105
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: 2007 LACROSSE all guages are out

I thought of the bad ground so I cleaned the battery posts but I did nothing elese caught my eye
jrecken is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2014, 06:40 PM   #6
jrecken
AF Regular
Thread starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: clinton twp, Michigan
Posts: 105
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: 2007 LACROSSE all guages are out

Well took the car to my mechanic and he checked the codes for P,B & U codes and he said he got tired of writing them down. He told me only a dealer would be able to correct the problem and he believes it wiil require a new or reprogrammed computer.
Dropped it off at the at the dealer, may not hear from them until next week.
jrecken is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 01:44 PM   #7
jrecken
AF Regular
Thread starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: clinton twp, Michigan
Posts: 105
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: 2007 LACROSSE all guages are out

Well my car was at the dealer for over two weeks. When I called them to inquire on the status they told me they would call me back but I never rec'd the call. I went to the dealer and they told me they replaced the BCM at a cost of $618 and that only cleared one code and all the rest of the codes still showed. One day later they called to tell me the car was fixed that they also replaced the PCM and that corrected the problem. That computer was covered under warranty.
I have a feeling I may have been screwed and that the BCM did not have to be replaced.
jrecken is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2014, 09:59 AM   #8
Rasp
AF Regular
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg
Posts: 235
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Re: 2007 LACROSSE all guages are out

How was the pcm still covered under warranty?? Was it replaced before this? 2007 is a long time to warranty a car.
Rasp is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > LaCrosse/Allure

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:17 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts