Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Oldsmobile > Cutlass Series
Cutlass Series Includes Cutlass Ciera, Cutlass Cruiser, Cutlass Calais, Cutlass Supreme, Custom Cruiser, as well as the GM N-Body subforums.
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-07-2017, 02:58 PM   #1
Akey77
AF Newbie
 
Join Date: Jun 2017
Location: New Orleans, Louisiana
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Negative Cable Issues or Maybe Starter Issues

I tried starting my 99 Cutlass a couple of days ago but it wouldn't turn over so I looked under the hood and saw that the negative battery cable/battery was melting inside of the connection(side post battery). The negative cable was also very hot so I checked to see if the connections were secure and they were so I tried restarting but still nothing. There was also a whining sound coming from the starter. Could it just be the starter or a wire issue OR a combination of battery, wire and starter???
Akey77 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2017, 07:53 PM   #2
Tech II
AF Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Location: Worcester, Massachusetts
Posts: 5,017
Thanks: 70
Thanked 617 Times in 609 Posts
Re: Negative Cable Issues or Maybe Starter Issues

When things melt, you have a bad connection.......bad connections create heat, and create a voltage drop, depriving voltage to the rest of the circuit...
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2017, 09:25 PM   #3
aleekat
AF Enthusiast
 
Join Date: Dec 2001
Location: clarksville, Tennessee
Posts: 1,435
Thanks: 9
Thanked 148 Times in 144 Posts
Re: Negative Cable Issues or Maybe Starter Issues

And your battery may be crapping out.
__________________
Post back, that's what makes Forums Work.
aleekat is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2017, 12:27 PM   #4
Akey77
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Jun 2017
Location: New Orleans, Louisiana
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Negative Cable Issues or Maybe Starter Issues

Well I guess I'll start with the wire connection first and if that's not the problem then I'll see about the battery. Thanks Y'all
Akey77 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Oldsmobile > Cutlass Series

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:30 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts