Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Malibu
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-11-2012, 08:35 PM   #1
Doug_I
AF Newbie
 
Join Date: Jan 2004
Location: Poughkeepsie, New York
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Malibu from the depths of hell Help please (transmission/sensor)

spent around $1000 and had a used transmission put in and have been driving it 301 people looked at this and zero comments seems kind of odd not really impressed with it as a whole. stiff ride and something bangs in the back with every bump, that the last 5 people who looked at it can't seem to find?????

oh the crap just keeps landing on my head. I bought a 98 malibu which ran great, new battery, new front strut assemblies and a 2.4 engine with automatic tranny. IN JAN 2012
I knew it needed a brake line and drove it home 16 miles on the e brake without a problem.
long story short I registered the car and decided that all the brake lines and fuel lines were to be replaced. The rear spring was broken so grabbed a pair from a near by bone yard.
Since the 10 day NYS temp sticker was expired (by 5 months) we used a flatbed to get the car to the inspection station this morning. Picked it up and went to a local store about 6 miles, low oil pressure light came on idling in the parking lot, when the gas pedal was pressed it went off. Then got it back home ( 1 mile)and when we went to swap out cars in the driveway lost forward gears ( reverse works fine but all forward gears feel like they slip but move the car)..could it be sensor issues from disconnecting and removing the battery? have to drive it 75 miles for the computer to be ready and pass the emission part of the inspection.
I bought this car for my wife originally, but having second thoughts. any input or thoughts would be appreciated. I have worked on alot of older cars when I owned my shop from 1995 - 2002 kinda stumped with this one.

Thanks
Doug

Went out this morning started it up reverse worked forward worked. When it got up to temp forward would hesitate then engage after a second and go. I'm still thinking sensor
__________________
Below is my ongoing project AND IS NOW FOR SALE a 1957 LLoyd 600 body on a 64 International scout frame.

Last edited by Doug_I; 10-11-2012 at 10:49 AM. Reason: information update
Doug_I is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My tranny is locked/jammed, I can't shift it out of gear. Help please! danm1985 Engineering/Technical 2 08-24-2009 12:36 AM
Rasing from the depth and old geo ydeardorff Metro 5 06-14-2009 09:55 PM
coolant leak from tube in intake help please! popatim Ninety Eight 8 02-07-2005 05:10 AM
94 quad 4 hell HELP PLEASE joker1s Grand AM 8 09-14-2004 09:58 AM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Malibu

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:49 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts