Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Alfa Romeo > Spider
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-07-2003, 02:35 PM   #1
Rhodeon
AF Newbie
 
Rhodeon's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Nottingham
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Alarm Problems

Hi,

I recently bought my first Alfa a couple of months ago. I've had Escort Cabriolets for the last 10 years so there's a bit of adjustment to go through. Can't wait for the summer when I can get that hood down.

The recent spate of extra cold weather did something funny to my alarm. I thought at first that the actual door mechanism was broken but I eventually found that on pressing the alarm button it was unlocking and then locking again. I had to press the door button before it relocked before I could get in. No problems with starting the car but when I got to work I activated the alarm but also had to use the key to lock the door. By the evening it was all working normally again.

This happened for the next few days but has been alright since.

I haven't had time to phone my dealership about this but I thought I'd post on here and see what other people's experiences are of this.

So, anyone else had the same thing?
Rhodeon is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2003, 03:32 PM   #2
ponchonutty
AF Enthusiast
 
ponchonutty's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: New Washington
Posts: 3,432
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Alarm Problems

Quote:
Originally Posted by Rhodeon
Hi,

I recently bought my first Alfa a couple of months ago. I've had Escort Cabriolets for the last 10 years so there's a bit of adjustment to go through. Can't wait for the summer when I can get that hood down.

The recent spate of extra cold weather did something funny to my alarm. I thought at first that the actual door mechanism was broken but I eventually found that on pressing the alarm button it was unlocking and then locking again. I had to press the door button before it relocked before I could get in. No problems with starting the car but when I got to work I activated the alarm but also had to use the key to lock the door. By the evening it was all working normally again.

This happened for the next few days but has been alright since.

I haven't had time to phone my dealership about this but I thought I'd post on here and see what other people's experiences are of this.

So, anyone else had the same thing?
Sounds like you have a lock motor going bad. WHen they get cold, they stop working but sometimes will work again once things get warm and loose again.
ponchonutty is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2003, 06:54 AM   #3
Rhodeon
AF Newbie
Thread starter
 
Rhodeon's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Nottingham
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks for the response. Definitely one for the dealer then.
Rhodeon is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2006, 05:13 AM   #4
slim 1
AF Newbie
 
Join Date: Jan 2006
Location: warwick
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Alarm Problems

my partner is on her second Alfa Spider and she is now considereing getting shot of it. The first one she had had problems with the alarm and with locks freezing on frosty mornings. Her current, later model, does exactly the same. It has been back to garage on at least 4 occasions to sort it out, and of course it always works fine when it gets there doesn't it.
The alarm is at best intermittent and it has got to the stage now where she can't actually rely on being able to get into the car.
slim 1 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Alfa Romeo > Spider

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:36 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts