Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Engineering/Technical
Engineering/Technical Ask technical questions about cars. Do you know how a car engine works?
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-15-2010, 06:25 PM   #1
Football42008
AF Newbie
 
Join Date: Sep 2007
Location: Perry, New York
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unknown alarm system replacing remote

Recently my two way remote for my car alarm/remote start broke. I need help getting the system to recognize the new remote i bought. I am attaching pictures of the system and remotes because nowhere does it have the name of the manufacturer. The one way remote says galaxy on it and the two way says fm-two way plus. Any help will be great... from telling me who the manufactuer is to the process to replace the two way remote. I have tried scytek manuals and contacted them and was told that this was made by them before they were a full company. They said they made this but sold it to other companies at the time so it is not their programming that i need. This is what i was told. If better pictures are needed let me know. Also ask if you need more information regarding this. Thank You!
Attached Images
File Type: jpg 100_2112.jpg (106.6 KB, 2 views)
File Type: jpg 100_2116.jpg (101.3 KB, 3 views)
File Type: jpg 100_2119.jpg (100.8 KB, 4 views)
File Type: jpg 100_2113.jpg (101.6 KB, 4 views)
Football42008 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2010, 10:05 PM   #2
shorod
SHO Off
 
shorod's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 10,688
Thanks: 70
Thanked 289 Times in 283 Posts
Re: Unknown alarm system replacing remote

I think I'd try programming the spare remote using the steps on page 4 of this manual. It shouldn't hurt anything to try it.

-Rod
shorod is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 10:15 AM   #3
Football42008
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Perry, New York
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Unknown alarm system replacing remote

Does not work. I get it to chirp three times after the third turn of the key which is to program a one way remote but never get it to chirp four times after the fourth turn of the key. I really want to figure this out. I have been trying on and off for a while to get it to work.
Football42008 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 07:02 PM   #4
shorod
SHO Off
 
shorod's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 10,688
Thanks: 70
Thanked 289 Times in 283 Posts
Re: Unknown alarm system replacing remote

Hmmm, what broke on the original transmitter? Maybe it would be easier to repair the old transmitter. Or since all the wiring is already there, maybe you could purchase one of the Astra systems and verify the color codes and connectors. It may just be a plug and play.

-Rod
shorod is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2010, 12:05 AM   #5
Football42008
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Perry, New York
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Unknown alarm system replacing remote

The old pager is totally shot... there are a lot of identical systems as the one i have. Only thing different is the manufacturer name, so maybe i just have not found the right one that i have. For the most part though all the manuals have the same process to add a remote so i dont get why it is not working. As for the wiring i found the Commando 5500 Combo to have the same wiring.
Football42008 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2010, 09:18 AM   #6
shorod
SHO Off
 
shorod's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 10,688
Thanks: 70
Thanked 289 Times in 283 Posts
Re: Unknown alarm system replacing remote

Quote:
Originally Posted by Football42008 View Post
The old pager is totally shot...
Where I was going with my question was is it just the case or a button or two that are broken? Do you know if it ever worked with your current system? If just the case or buttons, you could replace the buttons or swap cases with the one you purchased.

-Rod
shorod is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2010, 11:44 PM   #7
Football42008
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Perry, New York
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Unknown alarm system replacing remote

Yes... it worked on the current system. The pager got dropped and the inside chip cracked. Safe to say its not in working condition.
Football42008 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks

Tags
alarm, remote, replacing, starter
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Engineering/Technical

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:39 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts