Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Car Audio
Car Audio Do you live in your car? Then you need to be able to listen to some high-quality music.
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-18-2004, 08:17 PM   #1
305sr
AF Newbie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Miami, Florida
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
problem with my amp

i have a 2 channel 1600w boss amp and its been working fine for like 2 weeks then it just completely turns off like no power is running to the amp. it not hot or the red light turns on. its just completely dead. can any of u guys help me with this?
305sr is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2004, 08:22 PM   #2
sr20de4evr
AF Enthusiast
 
sr20de4evr's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Antonio, TX, Texas
Posts: 3,100
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Re: problem with my amp

check the fuse in the power wire
__________________
'01 Black Sentra SE
Weapon-R intake, HS header, HKS catback, ES motor mounts, B&M short shifter, Tein coilovers
Alpine 9835, Adire Koda 6.1, Adire Brahma 15, Arc 2100cxl, Linear Power 2.2hv, Cadence ZRS-8

'05 Silver WRX STi
Injen SES Downpipe, HKS Carbon-Ti catback, Cobb Stage 2 Tune, TiC Super Shifter, TiC Klunk Killer, Tein springs, Nitto NT555R Drag Radials
sr20de4evr is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2004, 08:32 PM   #3
305sr
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Miami, Florida
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
the thing is that when it turns off the next i turn it on then it goes off again could it still be the fuse??
305sr is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2004, 08:49 PM   #4
sr20de4evr
AF Enthusiast
 
sr20de4evr's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Antonio, TX, Texas
Posts: 3,100
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Re: problem with my amp

how long is it on before it turns back off?
__________________
'01 Black Sentra SE
Weapon-R intake, HS header, HKS catback, ES motor mounts, B&M short shifter, Tein coilovers
Alpine 9835, Adire Koda 6.1, Adire Brahma 15, Arc 2100cxl, Linear Power 2.2hv, Cadence ZRS-8

'05 Silver WRX STi
Injen SES Downpipe, HKS Carbon-Ti catback, Cobb Stage 2 Tune, TiC Super Shifter, TiC Klunk Killer, Tein springs, Nitto NT555R Drag Radials
sr20de4evr is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2004, 08:52 PM   #5
305sr
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Miami, Florida
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
maybe for like 30 mins.
305sr is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 02:27 AM   #6
2centproduction
AF Newbie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Sparta, Michigan
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Your amp is not of high quality. The heatsink on it probably sux. The amp turns off as a mechanism designed to save it from overheating or blowing. Once so much power is put out the amp is told to shut off. This is my guess. I've had amps do the same thing, mainly Bazooka. Once it shuts off you have to turn the deck off and then back on, then the amp will turn back on again when it gets the signal. If this is the problem it will only get worse as the amp gets older.
2centproduction is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Car Audio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 09:27 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts