Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > Regal
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-20-2021, 08:51 PM   #1
pmartinez06
AF Newbie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Westminster, Colorado
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2012 Verano 2.4 ecotec no heat

Need some serious help. Tried all the normal things.
Symptoms: slight overheating (190-210F), cracking/popping expansion tank, overpressure leaking, fan turns ON, lower radiator hose cool to touch, upper hose hot, both hoses pressurized engine running, no heat from vents.
Attempts: replaced thermostat and water pump, numerous Hot/Cold cycles, burp funnel, Coolant Vac Bleeder/fill kit, tested new thermostat and tank cap.
Afraid to drive, donít want to pop hose and overheat. Plz, anyone with experience, what am I missing?
pmartinez06 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2021, 09:55 PM   #2
aleekat
AF Enthusiast
 
Join Date: Dec 2001
Location: clarksville, Tennessee
Posts: 1,598
Thanks: 23
Thanked 173 Times in 169 Posts
Re: 2012 Verano 2.4 ecotec no heat

If you know someone with a thermo gun, shoot your radiator. Sounds clogged.
__________________
Post back, that's what makes Forums Work.
aleekat is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2021, 07:32 AM   #3
maxwedge
A990 racer
 
Join Date: Mar 2002
Location: Chestertown, New York
Posts: 16,780
Thanks: 18
Thanked 353 Times in 347 Posts
Re: 2012 Verano 2.4 ecotec no heat

If the hoses get pressurized very quickly from a cold start, could be a bad head gasket.
__________________
maxwedge is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2022, 11:06 AM   #4
pmartinez06
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: Westminster, Colorado
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2012 Verano 2.4 ecotec no heat

Update: Repaired. Balance shaft (secondary) timing chain broke.
Taken to repair shop. While waiting, I found a post on a Malibu owners website describing exact same issues. That owner found the same problem. I didnít mention it to shop but, they found it a day later. Add another to 2.4 ecotec timing chain issues.
pmartinez06 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD

Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > Regal

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 09:30 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts