Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > LaCrosse/Allure
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-10-2021, 10:25 AM   #1
Homeby51
AF Newbie
 
Join Date: Aug 2017
Location: key largo
Posts: 27
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Help me with 2006 Buick LaCrosse 3800 engine.

Cranks but won't start. I checked the computer and it gives me a misfire cylinder #4. I cleared the code. Checked for spark and not getting any spark on any wires.
I have 12V coming in to my Ignition Control Module (I think purple wire) so my input voltage is good. Then I checked the ground wire and ground is good (Measured ground wire on ICM plug to positive battery terminal). I also checked with my meter the frequency coming from my crank position sensor and the meter registered a change in frequency when cranking. I assumed that means I am getting a good signal from CPS?
I then removed my coils and I checked for 12 volts at the pins on the ignition control module that supply 12v to coils. Nothing on any of the three, Sooo...I changed the ICM. But still nothing out of the coils.
I checked the computer and am not getting any faults.
I guess I should swap the CPS? Nothing else to swap...right?
Homeby51 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2021, 05:40 PM   #2
HotZ28
AF Moderator Elite
 
HotZ28's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Gilligan's Island, Florida
Posts: 5,762
Thanks: 83
Thanked 72 Times in 72 Posts
Re: Help me with 2006 Buick LaCrosse 3800 engine.

Follow the procedure step by step and let us know what you find out. Good luck!

http://easyautodiagnostics.com/gm_ig...n_module_1.php
__________________
Knowledge can be communicated, but not wisdom!

HotZ28 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD

Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > LaCrosse/Allure

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:56 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts