Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > E Series
E Series Forum covers questions and discussions regarding Ford E-150, Ford E-250, Ford E-350, and Ford E-450.
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-20-2011, 05:06 PM   #1
fireplow
AF Newbie
 
Join Date: May 2008
Location: Altamont, Tennessee
Posts: 47
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
p0340 code

I have a Ford E-150 4.2l autotrans. I have the P0340 code coming up. The code reads "Cam Position Sensor A Bank 1 Ckt Malfunction". This code seems to be spcifet to bank 1 as code P0345 reads the same as P0340 but is bank 2. I have a misfire that ocures during load on the engine. I have replaced the cam shalft sensor and it's shalft. I have also replaced plugs and wires. and the crank shalft sensor also. What I am woundering is could this be the coil pack. I is not as bad when cold but when it gets hot the trouble starts up. Anybody got a clue as to why this is bank 1 only

Thanks
Leonard
fireplow is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2011, 11:14 AM   #2
fireplow
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: May 2008
Location: Altamont, Tennessee
Posts: 47
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: p0340 code

khung88876 Thanks your insight as to why bank1 was being effeced and not bank2 was right on. I replaced the coil and now it's running fine. Autozone was not able o test it but that was alright. I should have went with my gut in the frist place.

Thanks,
Leonard
fireplow is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
replaced timing belt - now p0340 code kchew Stratus 2 02-09-2011 07:51 AM
2008 Impala throwing P0340 code sroney Impala | Impala SS 2 01-08-2011 11:41 AM
No crank, P0340 code. LittleHoov Intrigue 7 01-13-2009 04:25 AM
99 Suburban 5.7L P0340 code, runs rough dsthomspson1 Suburban 6 02-06-2007 07:22 PM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks

Tags
4.2, e150, misfire, p0340
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > E Series

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:29 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts