Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Rolls Royce > Silver Series
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-26-2007, 05:24 AM   #1
zain bilgrami
AF Newbie
 
Join Date: Aug 2007
Location: Hyderabad
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Silver Spur III Starting Problems

I have a silver spur III 1995 model done 75000 km, it has a very strange problem three out of ten times the car refuses to start after I have used the car and the engine is warm,and when this happens I can smell a lot of unburnt fuel from the exhaust and the car refuses to start, if I leave the car for 5 to 6 hours she starts in just a crank.I have also noticed that my car normally runs rich .
I did a experiment when the car died on me the last time ,I pulled out the fuel pump relay and tried to start the car it took a few cranks but she started giving out a lot of black smoke.
I live in India and have no access to a service center or dealer and till date managed to look after the car with help and advice from people over the net.I would be highly grateful if someone could advice me as to where I should start looking for the problem
zain bilgrami is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 06:13 PM   #2
zain bilgrami
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Hyderabad
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Silver Spur III Starting Problems

Quote:
Originally Posted by zain bilgrami
I have a silver spur III 1995 model done 75000 km, it has a very strange problem three out of ten times the car refuses to start after I have used the car and the engine is warm,and when this happens I can smell a lot of unburnt fuel from the exhaust and the car refuses to start, if I leave the car for 5 to 6 hours she starts in just a crank.I have also noticed that my car normally runs rich .
I did a experiment when the car died on me the last time ,I pulled out the fuel pump relay and tried to start the car it took a few cranks but she started giving out a lot of black smoke.
I live in India and have no access to a service center or dealer and till date managed to look after the car with help and advice from people over the net.I would be highly grateful if someone could advice me as to where I should start looking for the problem
Posteddocument.write(''+ myTimeZone('Mon, 17 Sep 2007 05:59:11 GMT-0700', '17 September 2007 08:59 AM')+''); 17 September 2007 08:59 AM 17 September 2007 08:59 AMHide PostHi Guys
I think the problem is finally solved the car seems to be running fine for the moment.The culprits were Ue 74605 Thermal switch acu 45 C,Ue 74606 coolant temp transmitter 70C . I checked by putting them in water to the specified temp on the sensors.The first one had short(continuty between both the poles wether cold or warmed up) and made no difference even when the temp was raised more than 45"and the second one showed no continuty wether cold or warmed up.Ialso changed the fuel pressure regulator and Ue 71610 sensor coolant temp .
Thank you for all your input
zain bilgrami is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD

Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Rolls Royce > Silver Series

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:40 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts