Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > Escort
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-09-2009, 10:52 PM   #1
hal97321
AF Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: lebanon, South Dakota
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face 91 escort only runs when i pump the gas

this car has been sitting for about 6 mo now, when i start the car i have to constantly pump the gas pedal, it sounds like it is running just like a car should when you pump the gas. but when i stop pumping it dies. It was working fine when i got it then it just died. i thought it was the valves that froze it up so i replaced them. put the motor back together and here it sits. now its making a clicking sound when i try to start it. doesnt turn over and is not the battery i tryed using good ones, and jumping. this is an easy fix though i would really like to know what is wrong with the injector. I also had the throttle positioner replaced, didn't make any diffrence. If this has ever happened to you or if you know how to fix this i could really use some help.
hal97321 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 02:45 AM   #2
mightymoose_22
AF Enthusiast
 
mightymoose_22's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Hanford, California
Posts: 1,441
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Re: 91 escort only runs when i pump the gas

If you know the battery is good, bench test the starter.

For the fuel problem verify that your electric fuel pump is working as well as the pressure regulator.
mightymoose_22 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 01:43 AM   #3
tripletdaddy
AF Enthusiast
 
Join Date: Aug 2007
Location: Shenandoah Valley, Virginia
Posts: 1,132
Thanks: 12
Thanked 2 Times in 1 Post
Re: 91 escort only runs when i pump the gas

Sounds like a fuel supply problem. Change the fuel filter. You may have water and or gunk in the tank and filter from sitting so long.
tripletdaddy is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 07:51 PM   #4
notmeatall2
AF Newbie
 
Join Date: Mar 2009
Location: bedford
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 91 escort only runs when i pump the gas

Could also be an electrical problem.
Follow the steps in my post in
http://www.automotiveforums.com/vbul...d.php?t=946858

checks are easy and free.
notmeatall2 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks

Tags
91escort, idle, injector., pony, throttle
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > Escort

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:37 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts