Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Nissan > Nissan Cefiro | Nissan Maxima | Infiniti I30 | Infiniti I35
Nissan Cefiro | Nissan Maxima | Infiniti I30 | Infiniti I35 Excellent platform and the good ol' VQ30DE and VQ35DE engines.
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-05-2017, 03:44 PM   #1
Universalwheel
AF Newbie
 
Join Date: Sep 2017
Location: Austin, Texas
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question '99 Maxima alternator replaced still having issues

So about 2 weeks ago I was driving when my dash battery light and brake light came on at the same time and stayed on. After a quick Google search I assumed it to be the alternator and then most tell-tale alternator signs happened (all the dash lights came on, headlights started dying, radio started dying, then car eventually completely stopped running). It was parked about a mile from my house so I had AAA jump start it and it made it home.
Got a refurb alternator and had a friend install it but I admit that he's not the most trustworthy person so I was nervous about him doing it. Cut to a week later, new alternator is installed but when we start up the car the belt is clearly not on correctly because it starts smoking with burning rubber smell. He re-aligns the belt and it seems to work fine. I drive the car 2 miles away to get dinner and back home, and when I pull into the driveway the dash battery light and brake light come on at the same time again, but just flickering now. My question is do y'all think I got a bad refurb or could a bad installation be causing this? After the friend did it he even left a bolt loose on the belt and it was rattling so I had to tighten that. Does this sound like a loose connection somewhere that can be fixed by a real mechanic? Thanks so much for the help!!
Universalwheel is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2017, 08:44 PM   #2
Stealthee
Your worst nightmare
 
Stealthee's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Smithfield, Pennsylvania
Posts: 5,471
Thanks: 5
Thanked 143 Times in 140 Posts
Re: '99 Maxima alternator replaced still having issues

Could be a bad refurb, or it possibly could end up being the bad alternator took the battery out
__________________
Stealthee is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2017, 10:20 PM   #3
Universalwheel
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Sep 2017
Location: Austin, Texas
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: '99 Maxima alternator replaced still having issues

I replaced the battery as well after the alternator because it was bulging and AutoZone confirmed it was no good. I'm guessing the bad alternator fried the original battery, but now I have a new one
Universalwheel is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2017, 05:06 AM   #4
Stealthee
Your worst nightmare
 
Stealthee's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Smithfield, Pennsylvania
Posts: 5,471
Thanks: 5
Thanked 143 Times in 140 Posts
Re: '99 Maxima alternator replaced still having issues

Then I would go with bad refurb.
__________________
Stealthee is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks

Tags
alternator, bad, battery, belt, installation
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Nissan > Nissan Cefiro | Nissan Maxima | Infiniti I30 | Infiniti I35

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:57 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts