Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > GMC > General Discussion
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-03-2013, 05:30 PM   #1
dustingmc
AF Newbie
 
Join Date: Dec 2013
Location: THREE FORKS, Montana
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
91 gmc 5.7tbi 35o dies when givin fuel

I bought it for cheap because the previouse owner couldnt get it to run right. Now ive put new plugs, cap rotor, wires, fuel pump, fuel filter, map sensor, and tps sensor in it and i cant get it to run right either. It idels amazing when you open the throttle it advances a little and starts back firing. Open it further and it dies. I know if its running on ignition advancd it will only advance so far. any help would be greatly apprciated.
dustingmc is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2013, 08:24 AM   #2
maxwedge
A990 racer
 
Join Date: Mar 2002
Location: Chestertown, New York
Posts: 16,563
Thanks: 13
Thanked 323 Times in 317 Posts
Re: 91 gmc 5.7tbi 35o dies when givin fuel

Sounds like could be low fuel pressure, maybe the regulator in the TBI is bad, try and check fp, need adapters to hook up at the fuel filter. Also see if you are losing spark to the plugs as it dies, ( 2 man job)
__________________
maxwedge is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 09:12 AM   #3
rhandwor
AF Enthusiast
 
Join Date: Sep 2006
Location: Athens, Georgia
Posts: 4,660
Thanks: 0
Thanked 64 Times in 64 Posts
Re: 91 gmc 5.7tbi 35o dies when givin fuel

Quote:
Originally Posted by dustingmc View Post
I bought it for cheap because the previouse owner couldnt get it to run right. Now ive put new plugs, cap rotor, wires, fuel pump, fuel filter, map sensor, and tps sensor in it and i cant get it to run right either. It idels amazing when you open the throttle it advances a little and starts back firing. Open it further and it dies. I know if its running on ignition advancd it will only advance so far. any help would be greatly apprciated.
If you pulled the distributor it also may not be timed correctly.
rhandwor is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > GMC > General Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:57 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts