Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > LaCrosse/Allure
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-16-2019, 10:17 AM   #1
Homeby51
AF Newbie
 
Join Date: Aug 2017
Location: key largo
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Heating/AC Cooling Fan not working

2006 Buick LaCrosse.
Interior Dual Zone AC/Heating control is the electronic Automatic system.

Anyway....my Father was driving the car and he told me it overheated and caused the AC shutoff to activate. After putting my computer on it, I discovered that there was no fault code stored in the ECM so I don't believe it overheated and shut off the AC. I believe his AC simply shut off.

BUT....now the interior fan is not blowing at all. It's a dual zone system so I assume it has two fans for inside HVAC. Neither fan is coming on. I have checked the following fuses and relays:
Underhood fuses:
F29 - Fan 1
F32 - Fan 2

Relays:
42 - Fan 1
43- Fan 3
46 - Fan 2

The HVAC control center powers up and seems to work fine but just no air blowing from either fan. Do you guys think it's a bad HVAC control board (the inside display that controls your climate)? Any other idea? Anyone ever experienced this issue?
Thanks

Last edited by Homeby51; 11-16-2019 at 11:36 AM.
Homeby51 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2019, 09:57 PM   #2
Blue Bowtie
Registered Offender
 
Blue Bowtie's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Rural
Posts: 6,015
Thanks: 3
Thanked 254 Times in 250 Posts
Re: Heating/AC Cooling Fan not working

AFAIK, there is one blower, but zone ducting for the left/right sides. It may be easiest to begin at the power center (back seat?) checking for fuses and relays. Check the fan motor leads themselves for power. If there are no failed fuses and still no power at the blower motor, I'd suspect a relay or resistor array. The resistors are notorious for corroding and failing.
__________________
Permanent seat assignment on the Group W bench...
Automotive Forums Survival Guide
Blue Bowtie is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2019, 02:25 PM   #3
Homeby51
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: key largo
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: Heating/AC Cooling Fan not working

OK Guys....
I have checked out some things and right now I do not have any voltage going to the Blower Motor Control Module/Resistor.
I can't find a fuse or relay that shows it feeds this. Anyone know where this power is fed from? Does it come straight from the Temperature Climate Control Center on the dash where I adjust the fan speed?
Thanks
Homeby51 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2019, 08:48 PM   #4
Blue Bowtie
Registered Offender
 
Blue Bowtie's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Rural
Posts: 6,015
Thanks: 3
Thanked 254 Times in 250 Posts
Re: Heating/AC Cooling Fan not working

There is a fuse for the HVAC system in the right side IP fuse panel.
__________________
Permanent seat assignment on the Group W bench...
Automotive Forums Survival Guide
Blue Bowtie is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Buick > LaCrosse/Allure

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:41 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts