Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > GMC > Yukon
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-16-2017, 03:29 PM   #1
Throbbin Rods
AF Newbie
 
Join Date: Nov 2009
Location: Lebanon, New Hampshire
Posts: 47
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
2005 Yukon Denali Transmission issue

My Denali has the 6.0, I believe that is the 4L65E. Truck has 120,000 miles. Seems like there is a lag and possible slip between shifts when driving normal. seems better when I pour the coal to it. Wondering if anyone has a thought on this. My guess is maybe the PWM solenoid or maybe even a bad clutch pack. Are any of the transmission additives of any value whatsoever or are they just motor honey?
Thanks for any thoughts
Bill
Throbbin Rods is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2017, 06:32 PM   #2
Blue Bowtie
Registered Offender
 
Blue Bowtie's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Rural
Posts: 6,086
Thanks: 4
Thanked 267 Times in 263 Posts
Re: 2005 Yukon Denali Transmission issue

The recommended "transmission additive" is to remove the pan and filter, "add" a new filter and "add" 5-7 quarts of clean Dexron VI (never Dex 3) and hope it cleans up the hydraulics. If you find excessive metal or piece of friction material in the pan when it is removed, you'll know to plan for a rebuild sometime soon.
__________________
Permanent seat assignment on the Group W bench...
Automotive Forums Survival Guide
Blue Bowtie is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2017, 08:24 AM   #3
Cusser
AF Regular
 
Cusser's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 357
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Re: 2005 Yukon Denali Transmission issue

Mrs. Cusser has that exact same Denali. The transmission went out in April 2016 at 165.7K miles, towing the horse trailer and horse. She was able to continue driving using 2nd gear, then we had it towed and the transmission rebuilt locally at a transmission shop, was $2.0K including labor, etc., with 2-year warranty. It has worked fine since then.
Cusser is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2017, 09:09 AM   #4
Throbbin Rods
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Lebanon, New Hampshire
Posts: 47
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2005 Yukon Denali Transmission issue

Thanks for the input guys, I have been on the road since I wrote this post. I bought the trans filter and fluid and was set to change it, but ended up in Texas, Tennessee and then California. Transmission cast it's withers last week before I had the opportunity to change the fluid and filter. Hoping to to get the call today to pick it up at the Transmission Shop.
Hopefully it will last another 130k
Throbbin Rods is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > GMC > Yukon

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 09:05 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts