Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Oldsmobile > Alero
Closed Thread Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-29-2007, 10:59 AM   #1
17dewalt
AF Newbie
 
Join Date: Apr 2007
Location: Bullhead City, Arizona
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Surging Problem

My 2000 Alero GLS surges betwween 2000 and 3000 rpm while in drive, how can I fix it?
17dewalt is offline  
Old 04-29-2007, 03:01 PM   #2
maxwedge
A990 racer
 
Join Date: Mar 2002
Location: Chestertown, New York
Posts: 16,640
Thanks: 16
Thanked 334 Times in 328 Posts
Re: Surging Problem

Check fuel pressure, how old is the fuel filter, for starters. Post engine next time around please, and service history, for any definitive help.
__________________
maxwedge is offline  
Old 08-20-2007, 02:28 PM   #3
THFRO
AF Newbie
 
Join Date: Nov 2006
Location: Farmington Hills, Michigan
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Surging Problem

I have the same problem with my 2000 Alero (3400). It surges between about 2200 and 2800 rpm in third gear only. It happens under normal acceleration (generally not under hard accel) or when I hit resume on cruise control and the rpms go through this range.
THFRO is offline  
Old 08-20-2007, 07:19 PM   #4
xeroinfinity
out saving the world
 
xeroinfinity's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Yourtown, Indiana
Posts: 10,698
Thanks: 8
Thanked 18 Times in 18 Posts
Re: Surging Problem

As stated above.

Quote:
Check fuel pressure, how old is the fuel filter, for starters. Post engine next time around please, and service history, for any definitive help.
Surging can also be a trans problem.

And please watch the post dates !!
We dont like to bring up threads older then 3 months.
__________________
1999 Grand Am SS 3.4 OHV
xeroinfinity is offline  
Old 09-10-2007, 01:37 PM   #5
THFRO
AF Newbie
 
Join Date: Nov 2006
Location: Farmington Hills, Michigan
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Surging Problem

Wires, plugs, fuel filter, tried all that. Found another link that suggested the MAF sensor picking up oil from a K&N filter. Will try cleaning that. Not a regular so I did not pay attention to the posting date - apologies for that one. Just got on to search for the problem as it came up.
THFRO is offline  
 
Closed Thread

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Oldsmobile > Alero

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:46 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts