Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Dodge > Avenger
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-25-2015, 12:06 PM   #1
virgamanda
AF Regular
 
Join Date: Nov 2004
Location: Angier, North Carolina
Posts: 117
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to virgamanda
2013 2.4 No Heat!!

I have a 2013 2.4 liter engine. I was wondering if someone could steer me in the right direction with this problem. I have 38000 miles and I have no heat whatsoever. There is absolutely no change in temperature from cold to hot, and on any position. I have plenty of antifreeze and it is clean. The hoses going to the heater core are hot and the temperature reading on the gauge is half way like it always is. Any ideas will be appreciated.
virgamanda is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 11:39 AM   #2
mudrunner80
AF Regular
 
Join Date: Mar 2007
Location: Auburn, Maine
Posts: 111
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2013 2.4 No Heat!!

We have no heat on the passengers side. Beginning to hate this car
mudrunner80 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 11:41 AM   #3
mudrunner80
AF Regular
 
Join Date: Mar 2007
Location: Auburn, Maine
Posts: 111
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2013 2.4 No Heat!!

We have no heat on the passengers side but drivers side seems ok
mudrunner80 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2015, 10:28 AM   #4
gmtech1
AF Enthusiast
 
gmtech1's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Beachside
Posts: 2,000
Thanks: 4
Thanked 301 Times in 299 Posts
Re: 2013 2.4 No Heat!!

Sounds to me like a both of you have either temp door actuators or temperature door problems. Not sure where the actuators are located on these cars, but you could remove the actuators and move the doors by hand to be sure they are ok. There may be codes stored in the bcm or hvac module to assist in diag. A basic code reader will probably not read these codes.

Looks like you can pull the glove box out to access the actuator, doesn't appear to be too tough. On a dual temp set up, there will be an actuator on both sides on the HVAC housing.
gmtech1 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 11:47 AM   #5
unicorn2345
AF Newbie
 
Join Date: Apr 2018
Location: jefferson city
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2013 2.4 No Heat!!

Quote:
Originally Posted by virgamanda View Post
I have a 2013 2.4 liter engine. I was wondering if someone could steer me in the right direction with this problem. I have 38000 miles and I have no heat whatsoever. There is absolutely no change in temperature from cold to hot, and on any position. I have plenty of antifreeze and it is clean. The hoses going to the heater core are hot and the temperature reading on the gauge is half way like it always is. Any ideas will be appreciated.
I had the same problem and found out that the heater core had went out and I had to replace it. The problem resulted from a manufacturers defect but I could not get the problem fixed through the corporation.
unicorn2345 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Dodge > Avenger

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:47 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts